26 Mayıs 2016 Perşembe 17:48
Narman'da Kadınlara Yönelik Kurslar

 Narman Halk Eğitim Merkezi ve Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı Esmek iş birliğiyle ilçedeki kadınlara yönelik kurslar büyük ilgi görüyor.

Çeşitli branşlardaki kurslara devam eden kadınlar, hem sosyalleşiyor hem de meslek ediniyorlar.

Kurs öğreticilerinden Semra Arslan Ofli, gazetecilere yaptığı açıklamada, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını ev kadınlarına öğretmeye çalıştıklarını söyledi.

Kurslarda hesap işi, tel kırma , Türk işi , makine nakışları, kurdele nakışları gibi el sanatlarının öğretilmeye çalışıldığını ifade eden Ofli, bundan dolayı da mutlu olduklarını dile getirdi.

Öğreticilerden Sümeyye Yıldız da geleneksel el sanatlarını gün yüzüne çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bunun yanı sıra atıl vaziyetteki bazı eşyaları da kullandıklarını ifade eden Yıldız, "Kadınlarımız, maddi olarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Onlar burada aynı zamanda sosyalleşiyor ve birbirleriyle iletişim halinde oluyorlar. El sanatları çok zengin bir alan o yüzden her türlü malzemeyle çalışarak ürünler ortaya çıkarıyoruz." dedi.

Kursiyer Canan Çiftgül ise kurslara devam etmekten mutluluk duyduğunu anlattı.

 

Son Güncelleme: 27.05.2016 23:18
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKursKadınlarNarman
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.