07 Mart 2016 Pazartesi 18:43
Öğrenciler, Öğretmenlerine Kavuştu

Başkale ilçesine bağlı Deringeçit Mahallesinde norm kadro ataması olmaması ve görevlendirilen ücretli öğretmenlerin de görevi bırakması nedeniyle eğitimden uzak kalan 8 öğrenci, görevlendirilen yeni ücretli öğretmenle eğitime başladı.

Başkale'ye 40 kilometre uzaklıkta bulunan 20 haneli Deringeçit Mahallesindeki 8 öğrenci, eğitim-öğretim yılı başından itibaren ücretli öğretmenlerin ulaşım ve barınma problemi nedeniyle göreve başlamaması yüzünden yaklaşık 6 ay eğitimden uzak kaldı.

Zorlu arazi şartları ve ulaşım sorunu nedeniyle görevlendirilen ücretli öğretmenlerin istifa ederek gitmemesi yüzünden 6 ay eğitim göremeyen öğrenciler, görev yapmayı kabul eden ücretli öğretmen Servet Sağkol sayesinde tekrar eğitime kaldıkları yerden devam etmeye başladı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sabahattin Barış, 8 öğrencinin olduğu bir yerleşim birimine norm kadro ataması yapılamayacağını ve normalde mahalledeki birimin kapalı olması gerektiğini belirtti.

Mahalledeki öğrenciler için eğitim öğretim yılı başından itibaren ikna ettikleri öğretmenlerden ikisinin görevlerini bıraktığını, Sağkol'un ise üçüncü öğretmen olduğunu hatırlatan Barış, "Sene başından beri zorla ikna ettiğimiz ücretli üçüncü öğretmenimiz oldu. Ücretli öğretmeler oraya gittikten sonra zor şartlar, ulaşım ve kalacak sorunu yüzünden gitmek istemiyor" dedi.

Yaklaşık 6 ay aradan sonra öğretmene kavuşan öğrenciler, mutlu olduklarını belirtirken, veliler ise bu sorunu yetkililere ilettiklerini söyledi.

Öğrenciler, Öğretmenlerine Kavuştu

Öğrenciler, Öğretmenlerine Kavuştu

Öğrenciler, Öğretmenlerine Kavuştu

Öğrenciler, Öğretmenlerine Kavuştu

Son Güncelleme: 08.03.2016 09:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.