08 Nisan 2016 Cuma 10:38
Öğrenciler Yararına Gece Düzenlendi

Van Sanayici ve İş Kadınları Derneği (VASİKAD) ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından öğrenciler yararına yardım gecesi düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen gecede konuşan Vali İbrahim Taşyapan, üniversitenin burs koordinatörlüğünün 4 yıldır hizmet verdiğini ifade etti.

Üniversitenin ülkenin farklı yerlerinden çok sayıda öğrenciye eğitim verdiğini anımsatan Taşyapan, 30 bine yakın öğrencisiyle 30. yılını geride bırakan YYÜ'nin kıymetli bir üniversite olduğunu aktardı.

Türkiye'nin her yerinden öğrencisi olan ve her türlü sosyal sınıftan da öğrenci almaya devam eden bir üniversiteye kentin sahip olduğunu hatırlatan Taşyapan, öğrencilerin, öğrencilik dönemlerinde çeşitli ihtiyaçları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Onlara yapılacak bir katkı da miktarı ne olursa olsun önemlidir, kıymetlidir. Hepimiz öğrencilik yaptık ve bu kıymeti iyi biliyoruz. Bu gece için Yüzüncü Yıl Üniversitemiz ile valiliğimiz, bur koordinatörlüğü, değerli iş adamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızın başkanları ve değişik kurumlar bir araya geldi. Vali Yardımcımız Mehmet Parlak'ın da büyük katkısı oldu. Bu gece de aslında o ortak çalışmanın bir artısı olarak düzenlendi. Ben buraya katılanlar ile katkısı bulunanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hakikaten hayırlı bir işe katkıda bulundunuz. Buradan elde edilecek hasılat öğrencilerimizin kitap, yurt, harçlık veya her hangi bir sosyal ihtiyaçlarına gidecek. Onun için burada yapılan faaliyeti çok önemli görmemiz lazım. Türkiye'de bir çok insan, iş veren, iş adamı, esnaflarımız, kendi çevresinde, mahallesinde birçok insana katkıda bulunuyor. Bunlar görünmeyen katkılardır. Aslında toplumumuzu bu tür görünmeyen katkılar ayakta tutmaktadır. İnsanlarımızın arasındaki yardımlaşma, dayanışma anlayışı ile ne kadar öğünsek azdır."

Davetlilerin kandilini de kutlayan Taşyapan, konuşmasını, gecenin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sonlandırdı.

YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ise, üniversite olarak 2015 yılında 333 öğrenciye 60 bin lira yardım yapıldığını belirterek, "Daha sonra YYÜ Vakfı ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 400 öğrenciye de giyim yardımında bulunduk. Yine 134 öğrenciye 20 bin lira nakit yardımı yaptık. Bu yardımların yapılmasında destek olan tüm sivil toplum kuruluşları ve gönüllülere teşekkür ediyoruz. Öğrencilerin her zaman yardıma ihtiyacı vardır. Bu gecenin düzenlenmesinde katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Ellerinden geldiği kadarıyla öğrencilere faydalı olmak istediklerini anlatan VASİKAD Başkanı Özge Burak Değer de, benzer çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından el işi çalışmaları ile YYÜ Basın Bürosunda görevli fotoğraf sanatçısı Murat Cacim'in fotoğraf sergisi gezildi.

Öte yandan sergide yer alan fotoğraf ve ürünlerden elde edilecek gelirler ve gece için davetlilerden toplanan bilet ücretleri üniversitedeki öğrenciler yararına kullanılacağı ifade edildi.

Geceye, Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, vali yardımcıları, rektör yardımcıları, akademisyenler, VASİKAD üyeleri, sivil toplum kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Son Güncelleme: 08.04.2016 18:04
Anahtar Kelimeler:
VanYYÜYardım Gecesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.