02 Mart 2017 Perşembe 16:42
Öğrencilere 'Parmak Alfabeyi' Öğretiyorlar

 Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (VİED) kentteki okullara giderek öğrencilerin işitme engellilerle iletişim kurmalarını sağlamak için parmak alfabe eğitimi veriyor.

Okullarda öğrencilerin işitme engellilerle karşılaştıklarında iletişime geçebilmelerini sağlamak isteyen VİED üyeleri, bu hafta İpekyolu ilçesindeki İMKB Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Okulun konferans salonunda 10. yılını dolduran dernekle ilgili öğrencilere bilgi veren üyeler, daha sonra parmak alfabesini kullanarak işitme engelli bir kişiyle tanışabilme eğitimini verdi.

Dernek üyeleri, okullar başta olmak üzere işitme engellilere dikkat çekebilmek, yaşadıkları sorunları aza indirgemek ve farkındalığı arttırmak için çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini ifade etti.

Etkinliğe, konuşmacı Sosyolog Gülce Kürekçi, İşaret Dili Tercümanları İnan Bozkayar, Yunus Emre Leventoğlu, dernek üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere

Öğrencilere

Öğrencilere

Öğrencilere

Son Güncelleme: 02.03.2017 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.