23 Aralık 2015 Çarşamba 15:46
Okul idarecilerine buz sarkıtları

 İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, denetim yaptığı okullarda, çatılardan sarkan buz sarkıtları konusunda uyarıda bulundu.

İlçedeki okulları ziyaret eden Yavuzer, çatılarda sarkan buzlarla ilgili okul idarecilerini uyararak, öğrencilerin burnunun bile kanamasının kendilerini üzeceğini söyledi.

Herkes görevini yapmak zorunda olduğunu ve görevini sevmeyen ya da görevini yapmak istemeyenlerin kendilerine bildirmesi gerektiğini ifade eden Yavuzer, "Biz ona göre gerekeni yaparız. Bakın arkadaşlar bu çocuklar önce Allah'a sonra bizlere emanettir. Öğretmen, kendilerine emanet edilen öğrencilere en iyi şekilde eğitim vermek zorunda. Vicdanen kendini rahat görmesi bakımından, emanette ihanet etmeyecek ve görevini en iyi şekilde yapacak" diye konuştu.

Milli Eğitim camiası olarak büyük bir aile olduklarını ve zaman zaman herkesin sorunlar yaşayabileceğine değinen Yavuzer, sorunların giderilmesi için istişare halinde olmaları gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Eğitimci olarak en büyük hedefimiz, bizlere emanet edilen çocukların geleceğini en iyi şekilde hazırlamak olması lazım. Okullarda görev yapan temizlik personelleri de, çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretimlerine devam edebilmeleri için okullun temizliği ve düzenini sağlamak zorundadır. Bakınız, geçtiğimiz yıllarda aynı bu şekilde çatıdan sarkan buz parçaları nedeniyle bir öğrencimiz hayatını kaybetti. Bu nedenle çatıdan sarkan buz parçalarına çok dikkat etmemiz gerekir. Çatıdan sarkan buz parçaları varsa onları temizlememiz gerekir. Aynı şekilde yerde de buzlanma oluşmuşsa onları da temizlememiz gerekir. Bir öğrencimizin burnuna zarar gelirse, bunun hesabını kim nasıl verecek. Allah korusun bir öğrencimizin kafasına buz parçası düşmesi sonucu zarar görürse, Allah’a nasıl hesap vereceğiz. Bırakın başka bir durumu, vicdanınız nasıl rahat edecek. Geceleri nasıl uyuyabileceksiniz. Bu nedenle arkadaşlar bir daha böyle bir şey görmek istemiyorum. Herkes sorumluluğunu bilecek. Bizlere emanet edilen çocuklara gözümüz gibi bakmak zorundayız."

Yavuzer'in konuşmasının ardından çatıdan sarkan buzları temizletmesi, öğrenci ve velilerinden büyük takdir gördü.

Son Güncelleme: 23.12.2015 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.