16 Mart 2016 Çarşamba 15:13
'Oltu Taşı Sınırları Aşıyor Projesi' Tamamlandı

Oltu Kaymakamlığınca Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen "Oltu Taşı Sınırları Aşıyor Projesi" tamamlandı.

Oltu Kaymakamlığı'nın Oltu Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Oltu Yer Bilimleri Fakültesi, Oltu Ticaret ve Sanayi Odası, Oltu Taşı El Sanatları Derneği işbirliğiyle ve KUDAKA desteğiyle yürüttüğü "Oltu Taşı Sınırları Aşıyor Projesi" düzenlenen değerlendirme toplantısıyla sona erdi.

Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen programda, Oltu taşını daha çok tanıtmak ve insanların bu taştan daha çok para kazanmalarını sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirtti.

KUDAKA'nın desteği ile yürütülen projenin yararlı olduğunu ifade eden Zengin, şunları kaydetti:

"İlk defa Oltu taşının rezervini tespit ettik. Rezerv tespitinde Oltu Yer Bilimleri Fakültemizin çok büyük katkısı oldu. Bundan sonraki yapılacak projelerde elimizde artık bir done mevcut. Bugüne kadar Oltu Taşının tanıtılması açısından hazırlanan katalog çalışmalarını daha profesyonel olarak hazırlamak istedik ve proje kapsamında bir İngilizce ve Türkçe olarak bir katalog ve Oltu’nun ve Oltu Taşının tanıtılması amacı ile tanıtım filmi hazırlattık."

Proje koordinatörü Temel Vural da proje kapsamında Oltu taşının daha geniş bir çevrede tanıtılmasına, yeni özgül ve orijinal tasarımlarla üretilmesine, ekonomik bir değer olarak hem ulusal hem de uluslararası piyasalarda tanınmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Son Güncelleme: 16.03.2016 20:19
Anahtar Kelimeler:
ErzurumOltu Taşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.