27 Mart 2015 Cuma 11:32
Oltu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü

ERZURUM (AA) - Oltu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla, Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde program düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından, Oltu Kalesi önünde düzenlenen törenle devam etti. 

Tören alanına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, Garnizon Komutanı P. Yrb. Ömer Murat Demirci ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, halkın bayramını kutlayarak sevinçlerini paylaştı. Kale önündeki kutlama etkinliklerinde, Oltu İbni Sina Mesleki Anadolu Lisesi öğrencileri, 97 yıl önce Oltu'yu işgal eden Ermenilerin zulümlerine karşı inançla, ve ümitle yapılan mücadeleyi tiyatro gösterisiyle canlandırdı.

Etkinliğin ardından konuşmasına "Yiğitlerin harman olduğu aziz Oltu Selam olsun" diyerek başlayan Sekmen, 97 yıl önce bir 25 Mart sabahı düşmanı Oltu'dan kovmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Sekmen, "Türk tarihinin akışını değiştiren Erzurum'un kurtuluşu, milletimizin cesaretle şahlanışının bir simgesi olmuştur" diye konuştu.

Ziyrek'te birlik vurgusu yaptığı konuşmasında, "Öncelikle bugünleri bizlere bahşeden Cenabı Hakka hamd ediyoruz. Bizlere bu toprakları bırakan aziz şehitlerimizi minnetle yad ediyorum. Asıl olan bu vatan ise Oltu'nun hali başkadır. Ülkeyi bir zaman sağ-sol, alevi-sunni, laik-antilaik diye ayırmaya çalıştılar. Ancak başaramadılar. Bu millet geçmişte dedem Yavuz Sultan Selim nasıl kültür birliği ile tarih yazmışsa, onun torunları olan bizlerin de aynı tarihi yazacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Etkinlik, halk oyunları ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösteri ile sona erdi.

 

 

oltunun-dusman-isgalinden-kurtulusunun-97.-yil-donumu.jpgoltunun-dusman-isgalinden-kurtulusunun-97.-yil-donumu-001.jpgoltunun-dusman-isgalinden-kurtulusunun-97.-yil-donumu-002.jpgoltunun-dusman-isgalinden-kurtulusunun-97.-yil-donumu-003.jpg

Son Güncelleme: 27.03.2015 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.