10 Mart 2016 Perşembe 13:58
Önce Okullu, Sonra Futbolcu Oldular

Çaldıran'daki lisenin, aralarında eğitimden mahrum bırakıldıktan sonra yeniden okula kazandırılan öğrencilerinin de bulunduğu kız futbol takımı, ülke genelinde yapılacak okul sporları müsabakalarında Van'ı temsil edecek.

İlçe kaymakamlığının kız çocuklarının eğitime kazandırılması amacıyla yürüttüğü çalışmalar sayesinde aileleri ikna edilen öğrenciler, hem yeniden okullu olmanın hem de sportif faaliyetlere katılmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kırsal kesimdeki yerleşim yerlerinden taşımalı eğitimle ilçe merkezine getiren öğrencilerden bazıları, Zahide Mehmet Salih Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim görüyor. Toplam 666 öğrencisi olan okulda, sayıları 352'yi bulan kız öğrenciler, katıldıkları sosyal ve sportif faaliyetlerde başarılarıyla takdir topluyor.

Okulun aralarında yeniden eğitime kazandırılan öğrencilerinin de bulunduğu kız futbol takımı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen okul sporları müsabakalarında başarı elde ederek finale kadar yükseldi.

Zorlu kış koşullarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren kız futbol takımı, karla kaplı sahada Niğde'de kısa süre sonra yapılacak final maçlarına hazırlanıyor.

Okul Müdürü Muhammed Binici, zorlu şartlarda çalışan ve büyük bir azimle yoluna devam eden öğrencilerinin ili temsil edecek olmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Öğrencilerin, Türkiye finallerine katılma hedefini hayata geçirdiğini belirten Binici, şunları söyledi:

"Bundan sonraki hedefimiz Türkiye'de derece yapmaktır. İnşallah bunu da çocuklar başarır. Çocuklarımızın çoğu değişik köylerden geliyorlar. Burada antrenman imkanı biraz kısıtlı. Yılın 7 ayı burada kış hakim ve kar var. Bu karlı sahada antrenman yapıyorlar. Başarı her zaman imkanlarla gelmiyor. İmkansızlıklara rağmen çocuklar istediler ve başardılar. Çocuklara emek verildiğinde mutlaka karşılığını veriyorlar."

- "Malzeme ihtiyaçları var"

Kız futbol takımının büyük başarıya imza attığına dikkati çeken antrenör ve beden eğitimi öğretmeni Sadettin Erdeğer, Van'da il birinciliği alarak Kayseri'ye gruplara gittiklerini, burada da ikinci olarak Niğde'deki yarı finallere katılmaya hak kazandıklarını aktardı.

Kaymakamlığın koordinesinde, okula gönderilmeyen kızlar için haftada iki kez mahalle ziyaretleri yaptıklarını ve aileleri ikna ederek bu öğrencileri okula kazandırdıklarını anımsatan Erdeğer, "Asıl başarı onların. Biz de elimizden geldiği kadarıyla kızlarımızın başarısına katkı sunmaya çalışıyoruz" dedi.

Sportif etkinlikler sayesinde kız çocuklarının birçok tarihi ve güzel yeri görme fırsatı bulduğunu kaydeden Erdeğer, şöyle konuştu:

"Hedefimiz köylerden gelen kızlarımızın en azından ülkenin farklı şehirlerini gezip görmeleri ve bir şeyler öğrenmeleri. Sevdikleri futbola biraz daha bilgi katarak ilgilerini artırmak. İhtiyaç yönünden çok eksiğimiz var. Eşofmanlarımız İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yardımıyla geldi. Ayakkabıları ve oynayacak topları yok. O yönden tabii ki çok sıkıntılarımız var. Bu noktada büyüklerimizin desteği olursa iyi olur. Kızların bu bölgede okula gelebilmeleri zorken onları, velilerinden izin alıp şehir dışına götürmek, sporu, futbolu sevmelerini sağlamak ailelerini de mutlu etti. Sevindiler ve ilk defa Kayseri'yi gördüler. Aralarında çoğu Van'ı bile görmemişken Kayseri'yi gördüler. İnşallah sıradaki hedefimiz yarı finallerin yapılacağı Niğde. Orayı da görecekler. Bu sportif etkinlikler sayesinde ülkenin birçok tarihi ve güzel yerlerini görecekler."

- Hedefleri Türkiye şampiyonluğu

Futbol takımının oyuncuları da kısıtlı imkanlara rağmen ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlattı.

Umuttepe Mahallesi'nden taşımalı olarak ilçe merkezine geldiğini ifade eden Sibel Taşkıran, "Hedefimiz finallerde Türkiye birincisi olmak. Başarı için bu karda, bu zeminde sürekli antrenman yapıyoruz. Bunun da karşılığını almak istiyoruz" dedi.

Yıldız Ağaya da Türkiye şampiyonu olmak istediklerini, küçük yaşlarda başladığı futbolda daha da iyi yerlere gelebilmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Futbola 7'nci sınıfta başladığını ifade eden Hülya Yıldız ise "Futbolu çok seviyorum ve bırakmayı da düşünmüyorum. Ailem futbol oynamama karşı çıkmıyor ama abim karşı çıkıyor ancak babam arkamda olduğu sürece bir sıkıntı olmayacak" diye konuştu.

Önce Okullu, Sonra Futbolcu Oldular

Önce Okullu, Sonra Futbolcu Oldular

Önce Okullu, Sonra Futbolcu Oldular

Son Güncelleme: 10.03.2016 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.