01 Şubat 2016 Pazartesi 13:38
Palandöken Belediyesi, Şahit Ailesine Ev Aldı

 Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 19 Ağustos 2015 tarihinde PKK'lı teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir'in ailesi için Palandöken Belediyesince alınan evin tapusu ve anahtarı törenle teslim edildi.

Palandöken Belediyesi, şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Metin Aydemir'in ailesine ev hediye etti.

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, evin şehit ailesine teslimi dolayısıyla belediyede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehadet olayının ardından Aydemir ailesiyle görüştüklerini ve kendilerine destek sözü verdiklerini hatırlattı.

Bugün verdikleri sözü yerine getirmenin heyecanını yaşadıklarını ifade eden Bulutlar, şöyle konuştu:

"Değil bir ev, Erzurum'u da bin tane ev de verseniz onun yerini tutamaz. Peygamberlikten sonra en yüce mertebe şehitliktir. Bu yüzden biz sadece ailesine azda olsa destek olmak mahiyetinde böyle bir girişimde bulunduk. Biz bundan evvel bir şehidimizin ailesine yine bir ev vermiştik. Ayrıca yine şehitlerimizle ilgili Palandöken ilçemizde bir şehitlik yaptık, şehitler parkı yaptık. Bugüne kadar terörden şehit olan ne kadar şehidimiz varsa onların ismini yazdık. Biz her zaman onların yanında olacağız. 200 metrekare sıfır bir daire kendilerine takdim ediyorum. Allah hayırlı etsin."

- "Bin canım daha olsa yine vatan için feda ederim"

Törende göz yaşlarına hakim olamayan şehidin annesi Fehime Aydemir ise bin canı daha olsa yine vatan için feda edeceğini söyledi.

Vatanı, toprağı korumanın asli görev olduğunu dile getiren Aydemir, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Zalimlere de fırsat vermesin. Bir tapu değil, bin tapu da benim oğlumu geri getiremez. Ben onu o kadar besledim. Bizim bütün hayallerimizi kursağımızda bıraktılar. Ben bin canı da memleketimize feda ederim. Toprağımızı korumak istiyorum. Ben bu tapuyu devletimiz için alıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Bulutlar, Aydemir ailesine, Palandöken ilçesi Osmanbektaş Mahallesi'nde kendileri için alınan daireyi gezdirdi. Balkonuna ve camlarına Türk bayraklarının asıldığı daireye dua ederek giren anne Aydemir'e, Başkan Bulutlar, Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Türk bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i öperek başına koyan anne Aydemir, "Bu bayrağın değeri benim için çok büyük. Çünkü benim oğlumun kanı bu bayrakta. Allah zalimlere fırsat vermesin, kökünü kazısın ve devletimize rahatlık versin. Benim başka çocuklarım da var. Yarın öbür gün onlar da askere gidecek. Biz bu vatan için varız" ifadelerini kullandı.

- "Canımızı ev için değil, vatan ve bayrak için veriyoruz"

Baba Tahsin Aydemir ise canlarını ev için değil, vatan ve bayrak için verdiklerini belirtti.

Türk Bayrağı ve Kur'anı Kerim'in kendileri için dünyalardan daha büyük bir hediye olduğunu anlatan Aydemir, "Her zaman bunun için varız. Benim oğlum bütün Türkiye'nin şehididir. Kur'an-ı Kerim hakkı için Allah bütün şehitlerimiz hakkını onlarda bırakmasın" diye konuştu.

Palandöken Belediyesi, Şahit Ailesine Ev Aldı

Palandöken Belediyesi, Şahit Ailesine Ev Aldı

Palandöken Belediyesi, Şahit Ailesine Ev Aldı

Palandöken Belediyesi, Şahit Ailesine Ev Aldı

Son Güncelleme: 01.02.2016 21:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.