11 Temmuz 2017 Salı 15:19
Pertek'te 'Kırsaldan Umutlar Filizleniyor' Projesi !

Pertek Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Kırsaldan Umutlar Filizleniyor" projesi kapsamında pekmez, pestil ve cevizli sucuk yapımı hakkında kurs alan 20 kadın, ilçedeki dutların olgunlaşmasıyla dut pekmezi üretimine başladı.

Pertek Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçedeki dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi amacıyla 2016 yılında "Kırsaldan Umutlar Filizleniyor" projesi kapsamında 20 kadına pekmez, pestil ve cevizli sucuk yapım kursu, 11 kadın ve 8 erkekten oluşan kursiyer grubuna ceviz, dut ve badem yetiştiriciliği kursu, 20 kadına da Tunceli Sarımsağı yetiştirme kursu verildiği anımsatıldı.

İlçedeki dutların olgunlaşmasıyla kursiyerlerin kurslarda öğrendiklerini pratiğe dökerek üretime geçtikleri aktarılan açıklamada, Kaymakam Erkan Kaçmaz'ın şu ifadelerine yer verildi:

"İlçemizde dutların olgunlaşması ile birlikte pestil, pekmez ve cevizli sucuk kursu alan kadın kursiyerlerimiz geleneksel tarzda dut pekmezi üretimine başladılar. Proje bitiminde kursiyerlerimizin üretime devam etmeleri hususunda ellimizden geleni yapacağız. Amacımız, kurs vererek proje uygulaması yapmak değil, projenin bitmesi ile beraber kursiyerlerimizin üretim sürecine dahil olmalarıdır. Bu kapsamda kurulan tesisleri kursiyerlere devrederek ticari anlamda üretime devam etmeye teşvik etmek istiyoruz. Üretime devam etmeleri durumunda kursiyerlerimize her konuda yardımcı olaya devam edeceğiz."

Son Güncelleme: 11.07.2017 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.