27 Mart 2016 Pazar 18:58
'Polis Ağabeylerinden' Buz Pateni Öğreniyorlar

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen "Mavi Kartaneleri Projesi" kapsamında, kente göç eden ailelerin çocuklarına yönelik buz pateni, masa tenisi, satranç ve izcilik gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Polis ekipleri, yaklaşık 3 yıldır sürdürülen proje kapsamında, köy veya başka şehirlerden Erzurum'a göç eden ailelerin çocuklarını, haftanın 2 günü, bulundukları okullardan alarak buz pateni pistine götürüyor.

"Polis ağabeylerinin" ellerinden tutup kaymayı öğrettiği çocukların, düzenlenen masa tenisi, satranç, izcilik gibi faaliyetlerle de şehre daha hızlı adapte olmalarının sağlanması amaçlanıyor.

Şube Müdürü İdris Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk çalışması kapsamında "Mavi Kartaneleri Projesi"ni uyguladıklarını söyledi.

Öncelikle okul idarelerinin belirlediği çocukları projeye dahil ettiklerini anlatan Şahin, "İzcilik, masa tenisi, satranç, kitap okuma ve buz pateni gibi faaliyetlerle çocuklarımızla uzun ve güzel zaman geçiriyoruz. Onları topluma yararlı birer fert olarak yetiştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Şahin, çocukların topluma yön veren, üretken, vatanı ve milletine bağlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Projeye katılan çocukların derslerinde başarısının arttığını vurgulayan Şahin, "Çocukların, bulundukları çevreyle uyum sağladığını görüyoruz. Ayrıca projeyle, zararlı alışkanlıklardan uzak kalıyorlar, boş zamanlarını spor yaparak değerlendiriyorlar, kendilerine öz güvenleri artıyor. Toplum tarafından da projenin benimsendiğini, olumlu karşılanıp desteklendiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Kadir Demir ise 1071 Malazgirt Ortaokulu'nda öğrenim gördüğünü söyledi.

Proje etkinliklerine bir yıl önce katıldığını belirten Demir, "Masa tenisini bilmiyordum, hocalarım sayesinde öğrendim. Buz pateni öğreniyorum ve izcilik faaliyetlerine katılıyorum. İzcilikte bazı şeyler öğrendim. Bunlar çok hoşuma gidiyor." dedi.

Son Güncelleme: 28.03.2016 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.