12 Ağustos 2016 Cuma 15:03
Polise Patlayıcı Atan Sanığa 30 Yıl Hapis İstemi

 Van'da, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında güvenlik güçlerine atmak istediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu eli kopan sanığın, 30 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması talep edildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 Ağustos 2015'te, İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi'nde düzenlenen izinsiz gösterilerde polise atmaya çalıştığı bombanın patlaması sonucu eli kopan sanık O.Y. hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanığın, "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 30 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede, geçtiğimiz yıl ağustos ayında, terör örgütü PKK/KCK'nın yönlendirmesiyle gençlik yapılanması YDG-H tarafından organize edilen sokak eylemlerinin önlenmesi amacıyla bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerine, grup tarafından taş, molotofkokteyli, havai fişek, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Bu sırada, sanık O.Y'nin, yola kurulan barikatları kaldırmaya çalışan güvenlik güçlerine atmak istediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu elinin koptuğuna yer verilen iddianamede, sanığın bilincinin yerinde olmaması nedeniyle yoğun bakıma alınarak tedavi edildiği anlatıldı.

Hastaneye giden bazı şüphelilerin de olayı doğrulayarak, el yapımı patlayıcının polise atmak isterken elinde patladığını kabul ettiklerinin vurgulandığı iddianamede, sanığın da susma hakkını kullanarak ifade vermediği aktarıldı.

İddianamede, baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerini kullanan terör örgütü PKK'nın, "Cumhuriyet'in niteliklerini, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk devletinin ve Cumhuriyet'in varlığını tehlikeye düşürmek, devletin otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak, devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini bozmak amacıyla kurulmuş bir örgüt" olduğu vurgulandı.

Sanık O.Y'nin, PKK/KCK terör örgütünün üyesi olarak örgütün emir ve komuta talimatı altında hareket ederek eylemlere katıldığının bildirildiği iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli, örgütün talimatıyla meydana gelen eylemlere polisin 'dağılın' çağrısına rağmen dağılmayarak direnmiş, alınan kriminal raporlara göre, elindeki patlayıcı maddenin etkili olduğu belirtilmiştir. Örgütün talimatı olmaksızın emir komuta zinciri içerisinde yer almaksızın bu şekilde bir eylemi şüphelinin gerçekleştiremeyeceği anlaşılmakla, eylemine uyan sevk maddelerine göre cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur."

Son Güncelleme: 12.08.2016 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.