19 Nisan 2016 Salı 13:13
Psikiyatri Hastalarından El Sanatları Sergisi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi hastaları, el sanatları sergisi açtı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisinde tedavi gören hastaların yaptığı ahşap boyama eserlerden oluşan 12. Geleneksel El Sanatları Sergisi, hastanenin fuaye alınında törenle izlenime sunuldu.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, psikiyatri servisinde yatarak tedavi edilen hastaların bir yıllık çalışmalarının yer aldığı serginin geleneksel hale geldiğini belirtti.

Erdoğan, her sene bir öncekinden daha güzel ve nitelikli eserler üretildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Tabi bunların estetik ve güzel olması bir tarafa, hastaların tedavileri sırasında meşguliyet terapisi şeklinde bir şeylerle uğraşması ve bir ürün haline dönmesi onları çok mutlu edecektir. Bunların tedaviye katkısı son derece önemli bir gerçek. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Pek çok psikiyatri hastalığında meşguliyet tedavisi çok önemli. Bir şeylerle meşgul olması, bir şeyler ürettiğini görmesi, kişinin hem sosyal hayata dönüşünü kolaylaştırır hem de tedavi süresini kısaltır."

Psikiyatri uzmanı Dr. Özlem Karaslan da el sanatlarıyla uğraşmanın hastalarının tedavi süreçlerine katkı sağladığını dile getirerek, "Bu etkinlik hastalara çok iyi geliyor. El sanatları yaparak tedavi süreçlerine katkı sağlıyorlar." dedi.

Açılışa, Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik ve Halk Sağlığı İl Müdürü Mahmut Uçar da katıldı.

Son Güncelleme: 20.04.2016 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.