29 Nisan 2015 Çarşamba 13:18
Rektör Yardımcısı Heupel'dan ETSO'ya ziyaret

ERZURUM  - Almanya'nın FOM Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Thomas Heupel, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yücelik, üniversite-sanayi işbirliğinin şehirlerin, bölgelerin ve ülkelerin gelişmesinde önemli bir unsur olduğunu belirtti.

FOM Üniversitesi'nin Atatürk Üniversitesi ile işbirliği içerisinde olmasından mutluluk duyduğunu belirten Yücelik, "Bölge iş adamlarına da bu yaklaşımda olmanız bizi mutlu etti. Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmiş ülkelerde önemli olduğunu görüyoruz. Ülkemizin kalkınması ve bölgemizin gelişmesi için önemli buluyoruz" ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Heupel ise Atatürk Üniversitesi ile lisans düzeyinde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, bu işbirliğinin araştırma projelerine doğru gelişmesini arzu ettiklerini belirtti.

Almanya'daki iş dünyasıyla ilişkilerinin iyi olduğunun altını çizen Heupel, şunları kaydetti:

"800 işletme ile işbirliğimiz var. Çin'de bile 3 şehirle işbirliğimiz devam ediyor. Türkiye ve Almanya arasında bir köprü oluşturarak, üniversitelerarası araştırma projeleri geliştirerek, bu işbirliğini sürdürmeyi planlıyoruz. Türkiye'de 5 bin Alman firması aktif çalışıyor. 35 bin öğrencisi olan bir özel üniversitesiyiz. Öğrenci değişim programları ile Atatürk Üniversitesi ile olan projemizi sürdüreceğiz. ETSO'nun vakıf üniversitesi kurması doğru bir adım. Ticaret ve teknoloji üniversitesi olarak adlandırılması da ayrıca önemli. Ekonomi ve bilim dünyası ile işbirliği tesis edildiğinde amacına ulaşacağını düşünüyorum."

Yücelik, FOM Üniversitesi'nden gelen heyete Oltu taşı tesbihi hediye etti.

Rektör Yardımcısı Heupel'dan ETSO'ya ziyaret

Rektör Yardımcısı Heupel'dan ETSO'ya ziyaret

Son Güncelleme: 29.04.2015 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.