24 Ocak 2016 Pazar 14:08
Rus Dağcıdan Erzurum'daki Buz Şelalelerine Tırmanış

 FAHRETTİN GÖK - Kuzey Kutbu'nu 4 aylık hamile iken yürüyerek tur kayağı ile geçen en genç kadın dağcı Rusyalı Marina Abıldaeva, Erzurum'da düzenlenen festivalde buz şelalelerine tırmanış gerçekleştirdi.

Erzurum 2.Uluslararası Buz Tırmanış Festivali için davet edilen Abıldaeva, 1 yaşındaki oğlu Nikita ile Erzurum'un Uzundere ilçesine geldi.

Türkiye'nin yanı sıra Kırgızistan, Polonya, Portekiz, İspanya, Slovenya, İran, Romanya ve İtalya'dan 122 dağcı ile her sabah malzemelerini sırtlayan Abıldaeva, kucağına da bebeğini alıp zorlu yolculuk sonrası buz tutan şelalelere ulaştı.

Bebeğini görevlilere emanet eden Abıldaeva, özel kıyafetlerini giyip yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki şelaleye kolaylıkla tırmandı.

Rusyalı milli dağcı Roman Abıldaev'in eşi olan Abıldaeva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böylesi güzel bir organizasyonun içinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Bölgenin dağcılık anlamında önemli bir potansiyeli olduğunu belirten Abıldaeva, "Burada olmak beni mutlu ediyor. Geçtiğimiz yıl yapılan etkinliğe de eşim katılmıştı. Onun tavsiyesi üzerine tırmanışlar yapmak için buraya geldim" dedi.

- "Kuzey Kutbu'nda 100 kilometre yürüdük"

Kuzey Kutbu'nda yaptığı yolculuğu anlatan Abıldaeva, "Bu yolculuğu ünlü dağcı liderler gözetiminde yaptık. Burada dünyanın en genç kadınları vardı. Rus keşif heyetiyle 100 kilometre civarında bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bizim için başarılı bir yolculuk oldu" diye konuştu.

Oğlu Nikita dışında 3,5 yaşında bir kızı da olduğunu aktaran Abıldaeva, şunları kaydetti:

"Çocuklarım için buralar çok yabancı şeyler değil. Aksine onlar bulundukları ortama çok çabuk uyum sağlayabiliyorlar. Şimdilik eşim ve ben dağcılık sporuyla ile ilgileniyoruz. İleride bu sporu çocuklarımızla birlikte yapmak istiyoruz. Elbette onlara kendi mesleklerini seçmeleri konusunda gerekli desteği vereceğiz. Dağcılık ve diğer sportif faaliyetlere katılmaları kendi kararları olacaktır."

Son Güncelleme: 24.01.2016 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.