20 Ağustos 2015 Perşembe 20:40
Sağlıkçılar, terör olaylarına 'Hayır' dedi

VANVan'da görev yapan sağlık çalışanları, son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto ederek, olayların son bulmasını istedi.

Van-Hakkari Tabip Odası, Van-Hakkari-Bitlis Eczacılar Odası ile SES Şubesi üyeleri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi önünde bir araya geldi.

Ellerinde Türkçe ve Kürtçe "Biz barış istiyoruz" yazılı dövizler taşıyan ve "Savaşa hayır", "Barış hemen şimdi" sloganları atan sağlık çalışanlarına vatandaşlar da destek verdi.

Grup adına basın açıklaması okuyan Dr. Yusuf Can Mulamahmutoğlu, 3 yıla yakın devam eden Çözüm Süreci'nin bitmesinin ardından oluşan çatışma ortamının hem sağlık çalışanlarını hem de vatandaşları tedirgin ettiğini belirtti.

Son iki aydan bu yana kaybedilen canlar için üzüntü duyduklarını ve bu süre zarfında sağlık çalışanlarının da çeşitli mağduriyetler yaşadığına değinen Mulamahmutoğlu, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi medyaya da yansıyan, 'ambulanslara yönelik saldırılar, sağlık görevlilerinin kaçırılması, hekim arkadaşlarımızın silah zoruyla çatışma bölgelerine götürülmek istenmesi, ambulansta taşınan yaralıya dahi saldırılması' haberleri sağlık çalışanlarında büyük psikolojik travma yaratmıştır. Bu nedenle sağlıkçılar kendilerini güvende hissetmemekte, hayatlarından endişe etmekte ve bu ağır travmadan dolayı işlerine odaklanmakta güçlük çekmekteler." 

Mulamahmutoğlu, yaşanan çatışmaların ortaya çıkardığı fiziksel ve psikolojik travmalara şahit olduklarını vurgulayarak, bu güvensiz ortamın devam etmesi durumunda psikolojik ve sosyal travmaların, insanlarda kapanmasının zor yaralar açacağını ifade etti.

Barış içinde sağlıklı yaşamın bir insan hakkı olduğuna dikkati çeken Mulamahmutoğlu, "İnsanlarımızın da bu haktan yararlanmasını sağlamak devletin temel görevidir. Çatışma sürecinin bir an önce bitmesini istiyoruz. Halkın huzur ve güven ortamında yaşayabildiği Çözüm Süreci'ne yeniden başlamak, her iki tarafın da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi ve bu çatışmaların daha fazla hayata mal olmadan son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Son Güncelleme: 20.08.2015 20:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.