17 Nisan 2015 Cuma 17:30
Sağlıklı yaşam için okullara bisiklet

VAN  - Sağlık ile Milli Eğitim bakanlıkları işbirliğiyle yürütülen program kapsamında 5, 6 ve 7. sınıflarda "bisiklet modülü" dersini uygulayan okullara, protokolle bisiklet desteği sağlanacak.

Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin arasında program kapsamında protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan İmren, Dünya Sağlık Örgütünün sağlığı korumak ve geliştirmek için fiziksel aktivite engellerini yok etmeyi hedeflediğini ve buna uygun stratejiler geliştirdiğini belirtti.

Bunu yaparken bütünleştirici, çok sektörlü ve ortaklık temelli yaklaşımların desteklenmesi gerekliliğini vurgulayan İmren, şöyle konuştu:

"Çocuk ve adolesanlar başta olmak üzere toplumun her kesiminin fiziksel aktivite düzeyinin artırılması ve fiziksel aktivite engellerinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu sayede kardiyovasküler hastalıklar, kanser, diyabet ve kronik solunum yolu hastalıkları artışı durdurulabilir. Bakanlığımız tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve bisiklet modülü dersini uygulayan okullara protokol ile bisiklet desteği sağlanacak."

Sağlıklı yaşam için okullara bisiklet

Son Güncelleme: 17.04.2015 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.