11 Şubat 2016 Perşembe 12:03
Şampiyon Kayakçıdan Erzurum Palandöken'e Övgü

 Dünya Kupası'nı 4 kez kazanan ve 6 kez olimpiyatlarda yer alan ünlü kayakçı Marco Büchel, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'ne övgüler yağdırarak, "Uluslararası kamp tercihleri için tesisler, oteller her şey çok uygun. Burada yapay karın olması da çok önemli. Erzurum'da kış sporları için altyapı çok iyi durumda" dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu ile kayak malzemesi üreten bir firmanın iş birliği anlaşması çerçevesinde Erzurum'a gelen İsviçreli şampiyon eski kayakçı Büchel, Palandöken Kayak Merkezi'nde hem çocuklarla bir araya geldi hem de pist ve tesisleri değerlendirdi.

Palandöken ziyaretinde K1 ve K2 Kayak Yarışmaları'nın pist açılışını yapan Büchel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pistlerdeki kar kalitesini çok iyi bulduğunu söyledi.

Sis sebebiyle zirveye çıkamadığını ancak fırsat bulduğu ilk an zirveden kayacağını ifade eden Büchel, şunları kaydetti:

"Pistteki kar kalitesini ve tesisleri çok beğendim. Palandöken'de kayak için her şey eksiksiz. Uluslararası kamp tercihleri için tesisler, oteller her şey çok uygun. Burada yapay karın olması da çok önemli. Çalışmalar için piste su serperek biraz buzlu hale de getirilebiliyor. Burada o da var. Onun için Erzurum'da kış sporları için altyapı çok iyi durumda."

 

- "Kayakçı küçük çocukların ilgisi beni etkiledi"

 

Marco Büchel, Palandöken ziyaretinde çocuk kayakçılarla da bir araya geldiğini ve onlara deneyimlerini aktarma fırsatı bulduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Herkesin güler yüzlü olması, sabırlı davranması, birbirine yardım etmeleri dikkatimi çok çekti. Kayak yaparken çocukların beni heyecanla izlemeleri ve onların heyecanlarını görmem beni çok etkiledi. Türkiye'de kayak yarışlarında bu kadar heyecan duyulması da beni ayrıca etkileyen şey oldu."

 

- Yarar: "Erzurum'u Türk kayağının kalbi olarak görüyoruz"

 

Pistte İsviçreli şampiyon kayakçıya ev sahipliği yapan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da yaptığı açıklamada, kente getirdikleri şampiyon kayakçıların, genç sporculara tecrübelerini aktardığını belirtti.

Yarar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Erzurum'u Türk kayağının kalbi olarak görüyoruz. Şampiyon sporcularla bölgeleri gezerek hem kayak yapılan bölgelerimizin gönüllü tanıtımlarını yapmalarını sağlıyoruz hem de gördükleri eksiklikleri bizimle paylaşmalarını isteyerek, bu eksikliklerimizi tespit etmeye çalışıyoruz."

Şampiyon Kayakçıdan Palandöken'e Övgü

Şampiyon Kayakçıdan Palandöken'e Övgü

Şampiyon Kayakçıdan Palandöken'e Övgü

Şampiyon Kayakçıdan Palandöken'e Övgü

Son Güncelleme: 11.02.2016 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.