16 Nisan 2016 Cumartesi 12:03
'Şampiyonluğun En Büyük Destekçisi Babam Oldu'

 Babasının desteği ile başladığı güreşte gelecek vadeden sporcular arasında gösterilen Erzurumlu Muhammet Nuri Kotanoğlu, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak başarılarına bir yenisini ekledi.

Milli güreşçi, Bulgaristan'ın Rusçuk kentinde 29 Mart-3 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen ve 20 ülkeden sporcuların katıldığı şampiyonada 74 kiloda Avrupa şampiyonluğu elde etti.

Küçük yaşlarda babasının teşvikiyle güreşe başlayan Muhammet Nuri, sekiz kez kazandığı Türkiye şampiyonluğunun ardından serbest stilde, ümitler diye de adlandırılan 23 yaş altında Türk bayrağını uluslararası arenada dalgalandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi olan Muhammet Nuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşında güreşe başladığını söyledi.

Sporun yanında eğitimine de önem verdiğini belirten milli güreşçi, "23 yaş altı ümitlerde Avrupa şampiyonu olarak Türkiye'de bir ilki başardım. Bu beni çok mutlu etti. İstiklal Marşımızı ülkemizin bu zor günlerinde okutmayı Allah bana nasip etti. Avrupa'da bayrağımızı ümitlerde ilk dalgalandıran ben oldum." dedi.

 

- "En büyük destekçim babam"

Muhammet Nuri Kotanoğlu, ata sporu güreşe başladığı ilk yıllarda sıkıntılar yaşadığını ama bu zorluklarda en büyük destekçisinin babası olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlk yıllarımda maddi sıkıntı yaşadım. Yürüyerek gidip geliyordum antrenmanlara. Erzurum kış memleketi olduğu için o soğuklarda gidip gelmek zor oluyordu. Buda beni çok yoruyordu ama hiçbir zaman pes etmedim. Evin tek erkek çocuğu ben olduğum için babam üzerimde çok durdu. Bu spora başlamama sebep olan babamdır. Sülalemizde de güreşle ilgilenen çok kişi vardı. Babam da bunun için beni güreşe yazdırdı. Beni bu spora yönlendirdiği için çok mutluyum. Desteğini hiç esirgemedi. Nereye maça gidersem hep yanımda oldu. Bu şampiyonluğun en büyük destekçisi babam oldu."

 

- Hedefi olimpiyat şampiyonluğu

Maçlara çıkmadan önce Osmanlı müzikleri dinleyerek kendisini motive ettiğini ve bundan sonraki hedefinin büyüklerde dünya ve olimpiyat şampiyonluğu olduğunu belirten Muhammet Nuri, "Maçlara çıkmadan önce müzik dinlerim. Özellikle Mehter, Fetih ve Hücum Marşı'nı çok dinlerim. Bu beni daha çok motive ediyor. Çok hırslanmama neden oluyor. Bundan sonraki dönemlerde büyükler kategorisinde maçlara çıkacağım. Allah'ın izniyle çalışıp dünya şampiyonu olmak istiyorum. Hedefim olimpiyat şampiyonluğu, olimpiyatlarda da ülkemizi temsil etmek istiyorum." diye konuştu.

 

- "Oğlumla gurur duyuyorum"

Oğlunun Avrupa'da elde ettiği başarıdan mutluluk duyan Adil Kotanoğlu da güreşi sevdiği için oğlunu bu spora yönlendirdiğini belirterek, "Oğlumla gurur duyuyorum. Onun hep yanında oldum, onu destekledim. Daima bayrağımızın yurt dışında dalgalanması hayaliyle yaşadık. Allah da bu mutluluğu bize nasip etti. Hep bu başarıları bekliyoruz. Evlatlarımıza bir kötülük, sakatlık gelmesin. Allah onlara mutluluk versin." ifadelerini kullandı.

 

 

Son Güncelleme: 16.04.2016 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.