14 Nisan 2015 Salı 15:30
Samsung Electronics, Van'da mağaza açtı

VAN  - Samsung Electronics firması, Anadolu'ya yayılma stratejisi kapsamında Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine açmayı planladığı 17 mağazadan ilkini Van'da faaliyete soktu.

Anadolu'ya yayılma stratejisi ile Van, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa, Elazığ, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Mardin'de 15 milyon liralık yatırımla 17 mağaza açmayı planlayan Samsung Electronics, bölgedeki mağaza sayısını 89'a çıkarmayı hedefliyor.

Bu doğrultuda bölgedeki ilk mağazasını Van'da açan firma, yıl içinde diğer 9 ilde de 17 mağazayı faaliyete sokacak. Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni açılacak 17 mağazada 100 kişinin istihdam edileceğini belirtti.

Yaptıkları yatırımla bölge ekonomisine önemli katkı sunacaklarını anlatan Joung, şöyle konuştu;

"Distribütör ve bayiliklerimizle bölgeye toplam 15 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Halkın gösterdiği ilgiden çok memnunuz. Hedefimiz yaygınlığımızı artırmak, herkesin hayatını kolaylaştıran ürünlere kolaylıkla ulaşılmasını sağlamak. Bu kapsamda Van önemli bir nüfusa sahip. Burada yatırım yapmamızın en önemli nedenlerinden biri genç nüfusun fazla olması. Özelikle gençlerin teknolojiyi yakından takip ettiğini görüyoruz. Biz de teknoloji firması olarak yatırım yapıyoruz. Van ve çevresindeki bölgeye daha çok yatırım yapıp daha fazla mağaza açmak istiyoruz."

Joung, 2010 yılından bu yana Türkiye'de yatırım yaptıklarına değinerek, "Yapmış olduğumuz yatırımları planlarken de ağırlıklı olarak geleceğe bakıyoruz. Yeni teknolojileri buraya getirerek, tüketicilerle tanıştırıyoruz. Şu anda Türkiye'nin 51 ilinde yaklaşık 200 Samsung mağazası var. Özellikle Türk tüketicisinin yeni teknolojileri deneyimlemesini istiyoruz" dedi.

Açılışa Vali İbrahim Taşyapan, Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Hüseyin Erel ile çok sayıda davetli katıldı.

Son Güncelleme: 14.04.2015 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.