21 Temmuz 2017 Cuma 11:41
Sarıkamış'ta Hedef Yıl Boyu Turizm

Sarıçam ormanları ve kristal karı ile Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden birine sahip Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, turizmin 12 aya yayılması konusunda yapılacak çalışmalar belirlendi.

Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkan Yardımcısı Mehmet Saraçoğlu, Sarıkamış'ın en az kış turizmi kadar etkili olabilecek başka bir potansiyeli bulunduğunu, destinasyon olarak yaz döneminde, spor ve sağlık turizmi için biçilmiş kaftan olduğunu söyledi.

Sarıkamış, gerek futbol takımları, gerekse diğer bütün spor disiplinleri açısından son derece uygun coğrafyayı sunduğunu belirten Saraçoğlu, "Bu yükseklikte dünyada çok nadir olan Sarıçam ormanları bol oksijen üreterek havayı temizlemekte, ayrıca yeşil görüntüsü ile güzel bir peyzaj yaratmaktadır. Sporcular için yükseklik antrenmanı son derece önemlidir. Futbol başta olmak üzere hemen bütün branşlarda yükseklik antrenmanı sporcuların hemoglobin düzeyini artırarak, kanın oksijen taşıma kapasitesini artırmakta, bu da hem kondisyon, hem de performanslarına katkı yaparak, rakiplere üstünlük sağlamaktadır." dedi.

Saraçoğlu, otel kapasitesi açısından Sarıkamış Kayak Merkezi böyle bir kamp merkezinin konaklama ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecek durumda olduğunu belirtti.

Yükseklik antrenmanlarının gerçekleştirilebilmesi için birtakım alt ve üst yapı yatırımlarının yapılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Saraçoğlu, şunları kaydetti:

"Öncelikle uluslararası standartlara uygun futbol sahaları ve antrenman sahaları ve koşu pistlerinin yapılması gerekmektedir. Sporcuların kondisyon ve fitnes çalışmaları için de uygun ekipmanların yer aldığı kapalı salonlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu yatırımlar devlet tarafından yapılabileceği gibi, belirli desteklerin verilmesi durumunda özel sektör tarafından yap-işlet devret modeliyle de gerçekleştirilebilecektir. Bu kapsamda bölgenin destek kurumları olan Serhat Kalkınma Ajansı veya TKDK'nin etkin bir şekilde desteği, söz konusu yatırımların önünü açabilecektir."

Son Güncelleme: 21.07.2017 11:42
Anahtar Kelimeler:
Turizm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.