31 Temmuz 2017 Pazartesi 18:40
Sarıkamış'ta İçme Suyu Çalışmaları Devam Ediyor

 Kars'ın Sarıkamış ilçesinde içme suyu sorununu çözmek amacıyla Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce yürütülen çalışmalara devam ediliyor.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin içme suyu sorununu kökten çözmek amacıyla bütün imkanları seferber ettiklerini belirtti.

Kızılçubuk mevkisinde inşa edilen "7 Kasım İçme Suyu Gölet Projesi" hayata geçene kadar alternatif çözümler ürettiklerini anlatan Toksoy, "İçme suyu şehir şebeke hattı çok eski olduğundan arıtmadan verdiğimiz saniyede 60 litre suyun yarısı yer altına gidiyor. Şimdi bir taraftan şebeke hattını yeniliyoruz. Bir taraftan da ek su kaynakları bularak arıtma tesisine topluyoruz." ifadelerini kullandı.

Toksoy, vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların devam edeceğini ifade ederek, "İki yerde yaptığımız sondajlarda saniyede 40 litre temiz su bulmuştuk. Şu anda yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Kurtdere isale hattını tamir edip güzergahtaki boru değişimlerini tamamlayıp saniyede 20 litre akan suyumuzu da içme suyu arıtma tesisine bağladık. Tüm emeği geçen personelime ve içme suyu şebeke yüklenicisi çalışanlarına teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 31.07.2017 18:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.