21 Temmuz 2017 Cuma 16:13
Sarıkamış'ta Suyun Gelme Sevinci

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde belediyenin içme suyu için açtırdığı sondaj kuyuları netice verdi.

İstasyon Mahallesi'nde yapılan sondaj çalışmaları sonucunda iki kuyudan 150 metre derinlikten saniyede 40 litre içme suyu çıkartıldı.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yaptığı açıklamada, ilçedeki içme suyu sorunun çok önemli olduğunu belirterek, vatandaşların mağdur olmaması için her çareye başvurduklarını söyledi.

Kent merkezinin içme suyu şebekesinin çok eski olmasından dolayı su kaçağı olduğunu bu nedenle yeni içme suyu şebeke hattı çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Toksoy, şunları kaydetti:

"İçme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla açtığımız 2 sondaj kuyusu ile bugün itibarıyla sorunu çözdük. İki kuyudan yaklaşık 150 metre derinlikten aldığımız saniyede 40 litre temiz suyu 4 bin metreküplük depomuza verdik. Vatandaşlarımız artık su sorunu yaşamayacaktır. Bu yıl sonu itibari ile içme suyu şebekemiz de tamamlanacak. Yer altındaki kaçak ve kayıplarımız da artık olmayacak. Bu vesile ile bundan sonra su problemi kalmayacaktır. İlçemize ve tüm hemşehrilerime hayırlı olsun."

Son Güncelleme: 21.07.2017 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.