23 Mart 2017 Perşembe 18:11
Sarıkamış'ta Yöresel Kahvaltı Ve Ev Yemekleri Lokantası Açıldı

 Sarıkamış ilçesinde yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek, yöresel kahvaltı ve ev yemekleri lokantası hizmete girdi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, açılışta yaptığı konuşmada, özellikle ev hanımlarının unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemek kültürünü bu tür iş yerlerini açarak yaşatmalarını sevindirici bulduklarını söyledi.

Sarıkamış'ın turizm kenti olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Toksoy, "Belediye olarak ilçenin altyapı sorunlarını hızla çözüyoruz. Kanalizasyon ve yeni su şebeke hattının tamamlanmasının ardından bütün yollarımızı yeniden yapacağız." dedi.

İlçenin gelişmesi ve kalkınmasıyla çehresinin de değişeceğini ifade eden Toksoy, "Bir taraftan kış, diğer taraftan inanç turizmi açısından yapılan yatırımlar kısa sürede tamamlanacak. Bundan sonra ilçemiz ziyaretçi akınına uğrayacak. Esnaf, işyeri sahibi ve vatandaş olarak kendimizi hazırlamamız gerekiyor." diye konuştu.

İşletme sahibi Özlem Ağbaba da amacının bölgede yaşamış farklı kültürlerin unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarını gün yüzüne çıkararak, yerli ve yabancı turistlere sunmak olduğunu ifade etti.

Yöresel kahvaltı ve ev yemekleri lokantasının açılışına Başkan Toksoy, AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul, Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Taş, İş Adamı Suat Ögel ile vatandaşlar katıldı.

Son Güncelleme: 23.03.2017 18:12
Anahtar Kelimeler:
KarsSarıkamışLokanta
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.