29 Temmuz 2017 Cumartesi 15:56
Sarıkamış'taki Örtü Yangını Söndürüldü

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde çıkan örtü yangınında yaklaşık 10 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Karakurt Komdere mevkisindeki ormanlık alanında dün öğleden sonra henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü ile Sarıkamış ve Kars belediyelerine ait itfaiye araçları ve arozözlerle müdahale edildi.

Yangın, yaklaşık 24 saatlik çalışmayla tamamen söndürüldü.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangına 60 personelle müdahale edildiğini söyledi.

Yangın söndürme çalışmalarına vatandaşların da destek verdiğini belirten Çelik, "Yangında tahmini 10 hektarlık alan zarar gördü. Büyük kısmı örtü yangını olmak suretiyle bir bölümü ağaçsız ve kısmen de ağaçlık alan yangına maruz kaldı. Şu anda soğutma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

sarikamistaki-ortu-yangini-sonduruldu.jpgsarikamistaki-ortu-yangini-sonduruldu-001.jpgsarikamistaki-ortu-yangini-sonduruldu-002.jpg

Son Güncelleme: 29.07.2017 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.