28 Temmuz 2017 Cuma 15:19
Şehir Şehir Dolaşarak Anadolu'nun Ezgilerini Seslendiriyorlar

Türkiye'nin farklı illerinden bir araya gelip müzik grubu kuran 5 müzisyen, şehir şehir gezip sokaklarda vatandaşlara hem canlı müzik dinletisi sunuyor hem de unutulmaya yüz tutmuş türküleri seslendirerek, gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyor.

Ülkenin çeşitli kentlerinde yaşayan ve aralarında öğrencilerin de bulunduğu 5 müzisyen arkadaş, hem gezmek hem insanlara müzik sevgisini aşılamak hem de unutulmaya yüz tutmuş yöresel ezgilere sahip çıkıp gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Yalova'da bir araya geldi.

Kurdukları müzik grubuyla ülkenin farklı yerlerinde sokaklarda müzik icra etmek isteyen 5 müzisyen, daha sonra Anadolu yollarına koyuldu.

İlk önce Karadeniz'e giden ekip Kastamonu, Sinop, Artvin gibi illerde müzik dinletisi sundu. Yörenin unutulmaya yüz tutmuş eserlerini de seslendiren grup, büyük beğeni topladı.

Karadeniz programı sonrası Ardahan ve Kars'a gelen müzik grubu, Atatürk ve Faik Bey caddesinde ekipmanlarını kurup, farklı eserler seslendirmeye başladı.

Şehir şehir dolaşarak Anadolu'nun ezgilerini insanlara ulaştırmaya çalışan 5 müzisyen, vatandaşların kendilerine ve farklı farklı yörelere ait ezgilere olan ilgisinden memnun.

- "Niyetimizden birisi saklı kalan ezgilere ulaşmak"

Müzik grubu üyelerinden Emre Esenlik, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin farklı yerlerinde müzik dinletisi yapmak ve unutulmaya yüz tutmuş türküleri yaşatmak için yola çıktıklarını ifade etti.

Bir araya gelmeden önce ülkenin farklı farklı şehirlerinde ayrı ayrı müzik yapan kişiler olarak müzik grubu kurduklarını aktaran Esenlik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrı ayrı gezerken yolculuk üzerine olan bir tını sayesinde yolda birleştik. Yalova'da buluşup Türkiye'nin etrafını gezelim diyerek yola çıktık. Çok güzel oldu. Karadeniz'de çok güzel müziklerle karşılaştık, niyetimizden birisi de saklı kalan ezgilere ulaşmak. Bu niyet doğrultusunda da güzel insanlarla karşılaşıyoruz." diye konuştu.

Esenlik, gittikleri şehirlerde güzel tepkiler aldıklarını ifade ederek, "Şehre girdiğimizde çok güzel tepkiler alıyoruz, kendimizi iyi hissettiğimiz her yerde çalıyoruz. Her gittiğimiz yerden o yöreye özgü ezgileri alıyoruz ve topladığımızda çok güzel tınılar çıkıyor. Bu coğrafya çok güzel, rengarenk ve bir yerden bir başka yere gittiğimizde o melodilerde bizimle dolaşıyor." dedi.

- "Sokak, sanat ve türküleri yaşatmak için gerçekten güzel bir imkan"

Aynı grubun üyesi müzisyen Buğra Koska da müzik yaparak dolaştıklarını belirterek, şunları dile getirdi:

"Doğu Anadolu'yu görmemiştim, buraya gelelim, gittiğimiz yörelerin de müziğini içimize alıp sindirerek gezelim istedik. Yalova'dan yola çıkıp Kastamonu, Sinop, Artvin, Ardahan derken Kars'a geldik. Diğer illere gitmeye devam edeceğiz. Hiç canlı müzik dinlemeyen insanlar var, onlar bizi dinleyince hem onlar hem biz çok mutlu oluyoruz. Daha çok sokaklarda söylüyoruz. Hiç yöresel müziğe ulaşmamış insanlar var. İnsanlar yolda giderken bizi görünce çok mutlu oluyor. Sokak, sanat ve türküleri yaşatmak için gerçekten güzel bir imkan."

Vatandaşlardan Yakup Ekici de Kars'ta sokakta müzik çalanlarla ilk defa karşılaştıklarını ifade ederek, "Çok güzel bir dinleti sundular. Kars'ta daha önce böyle şeyle karşılaşmadım. Vatandaşlar da çok ilgi gösterdi herkes telefonuna sarılarak onları çekti. Böyle güzel şeylerle karşılaşmak güzel bir duygu." ifadesini kullandı.

sehir-sehir-dolasarak-anadolunun-ezgilerini-seslendiriyorlar.jpg

Son Güncelleme: 28.07.2017 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.