11 Şubat 2016 Perşembe 16:38
Şehit Babasından Terör Örgütüne Tepki

 Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan er Vedat Dolançay'ın babası Vezir Dolançay, "Hainlere yenilmeyeceğim. Bir askerim gitti, 4 askerim daha var. Kendim dahil hepsini bu vatan uğruna feda ederim" dedi.

Cizre'de şehit olan Dolançay'ın ailesi, Van'ın Saray ilçesindeki Merkez Camisi'nde taziyeleri kabul ediyor. İlçe Garnizon Komutanlığında görevli askerlerin de yalnız bırakmadığı aileye, ilçedeki vatandaşların yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerden de vatandaşlar taziye ziyaretinde bulunuyor.

Yaşadığı acıya rağmen metanetli duruşuyla diğer çocuklarına sahip çıkan baba Vezir Dolançay, AA muhabirine, şehit babası olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Dolançay, yaşadığı acının büyük olduğunu belirterek, "Oğlumu kaybettim, vatan sağ olsun. Hainlere yenilmeyeceğim. Bir askerim gitti, 4 askerim daha var. Kendim dahil hepsini bu vatan uğruna feda ederim. Vatan, millet sağ olsun" diye konuştu.

Bodrum'da çalıştığını ve en son şehit olduğu günün sabahında oğluyla telefonda konuştuğunu anlatan baba Dolançay, şunları söyledi:

"Oğluma, 'bilet kestim seni ziyaret etmeye geleceğim' dedim. O da, 'Cizre'ye giriş çıkışlar yasaktır baba. Gelme, anneme seni engellemesini söyleyeceğim' dedi. Çocuklarım benim yolumu beklerken ben Özalp'e geldim. Oğlumun haberi benden önce evime ulaştı. Ben 30 yıl gurbette kaldım, çocuklarımı kimseye muhtaç etmedim. 9 kişilik bir ailem var. Onlara bakıyorum ve bundan sonra da onları kimseye muhtaç etmeyeceğim."

Baba Dolançay, dün şehit oğlunun cenaze töreninde "Ben Kürt oğlu Kürt'üm ve şehit babasıyım. Şehidime kurban olayım" diyerek terör örgütüne tepki göstermişti.

Son Güncelleme: 11.02.2016 18:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.