11 Mart 2017 Cumartesi 11:39
Sela Okuyan İmam İçin 'Kafasına Sıkın' Talimatı Vermişler

 CÜNEYT ÇELİK - Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında FETÖ'nün sözde "Kars Sıkıyönetim Komutanı" olan dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı'nın da yer aldığı 17 askeri personel hakkında açılan davanın iddianamesinde, cami minarelerinde sela ve ezan sesleri yükselmesi üzerine darbeci askerin "imamın kafasına sıkın" talimatı verdiği belirtildi.

FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin ardından örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve örgüt ile ilişkili kişiler hakkında yasal işlem yapılması amacıyla Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonucu terör örgütünün sözde "sıkıyönetim komutanı" olan dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, eski Kurmay Başkanı Yarbay Serkan Polat ve eski 2. Tank Tabur Komutanı Yarbay Nihat Uçan'ın da aralarında bulunduğu 17 rütbeli hakkında açılan davanın iddianamesinde, 15 Temmuz gecesi yaşananlara ve FETÖ'ye ilişkin önemli ayrıntılara yer verildi.

İddianamede, Kars Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesi önünde toplanan vatandaşların darbecilere karşı direnişi ve askerlerin hiçbir sözüne aldırış etmeyip askerleri "Asker kışlaya", "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla geri püskürttüğü anlatıldı.

Aynı yerleşke karşısındaki Fethiye Camisi İmam Hatibi olarak görev yapan Adem hocanın sela vermek için camiye geldiği ve cuntacı askerlerce sela verilmesinin engellenmeye çalışıldığı, vatandaşların ve bazı emniyet mensuplarının araya girmesiyle darbeci askerlerin geri çekildiği aktarılan iddianamede, Adem hocanın cami hoparlöründen sela ve ezan okuyarak defalarca çağrıda bulunduğu belirtildi.

Davada tutuklu olarak yargılanan dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı İkmal ve Bakım Kısım Amiri Sami Büberci de ifadesinde, "Ben karargahtan ayrılmadım çünkü nöbetçi amiriydim, işleri kontrol altına almam gerekiyordu. Bu sırada Tuğgenaral Ali Avcı ile emir astsubayı tugay karargah kampüsünün duvarından Fethiye Camisi ve İmparator Düğün Salonu'nun önünü gözlemeye başladılar. Bu sırada Avcı bizim yanımızdan geçerken yüzümüze baktı ve ben ilk defa Avcı'nın yüzünde bir çaresizlik gördüm. Serkan Polat da aksine bizim tanıdığımız gibi değil çok katı emirler veriyordu." dedi.

- "Girin kafasına sıkın"

Darbe gecesi cami minarelerinden sela ve ezan sesinin duyulmaya başlandığını anlatan Büberci, şunları aktardı:

"Fethiye Camisi İmam Hatibi Adem hoca halkı bilgilendirmek amacıyla devletine, vatanına ve bayrağına sahip çıkmaları yönünde anonslar yapıyordu. Bu arada tugay bahçesinde olan Polat bu anonslardan çok rahatsız oluyordu, cep telefonuyla birkaç kişiyi arayıp 'Derhal o camiye gidin imamı tutuklayın' diye emir veriyordu. Hatta ilerleyen saatlerde yine cep telefonuyla aradığı kişilere 'Bunu susturamadınız, girin sıkın kafasına' şeklinde emir verdi. Bir ara da yine cep telefonuyla da 'Müftüyü tutuklayın' emrini verdiğini duydum."

- "Polislere direkt sıksınlar"

Tuğgeneral Avcı'nın da olay gecesi saat 02.00 sıralarında Polat'a "Polislere direkt sıksınlar" şeklinde talimat verdiği belirtilen iddianamede, Avcı'nın gecenin ilerleyen saatlerinde "Tanklarla araçların üstünden geçsinler gerekirse halkı ezsinler" diye emir verdiği kaydedildi.

İddianamede, tamamı tutuklu olan ve Avcı, Polat ile Uçan ve Büberci'nin de yer aldığı 17 eski rütbeli asker hakkında "Anayasa'yı ihlal, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da 10 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Son Güncelleme: 11.03.2017 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.