03 Şubat 2016 Çarşamba 16:23
Semavi Dinlerde Kadın Tasavvuru Semineri

 Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Erzurum İl Temsilciliği tarafından "Semavi Dinlerde Kadın Tasavvuru" seminerinin ikincisi düzenlendi.

Yakutiye Gençlik Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen seminerde, ahiret inancı çerçevesinde Allah'a kulluk yaklaşımında kadın erkek eşitliği ve Mekke cahiliye döneminde kadına bakış açısı konuları değerlendirildi.

İlahiyatçı ve eğitimci Nevin Toraman, seminerde yaptığı konuşmada, Allah katında kadın ve erkek eşitliği noktasında, iman ve kulluk bilincinde ve takva yarışında bir eşitlik olduğunu ancak sorumluluk ve görevler noktasında eşitliğin olmayıp farklılığın olduğunu söyledi.

Eşitliğin adalete indirgenemeyecek kadar evrensel bir gerçek olduğunu ifade eden Toraman, "Gerçek adalet, hukuk ve kurallar karşısında eşit olmaktır. Buna karşılık eşitlik her zaman adaleti içermez. Kur'an erkek ve kadın arasındaki ilişkiyi tamamen adalet esası üzerine inşa eder" dedi.

Toraman, erkek ve kadın olmak üzere her insanın kulluk için yaratıldığını ve bütün insanların eşit olduğunu dile getirerek, zengin fakir, kadın erkek ve ayrımcılık farkı gözetilmeden en kıymetli insanın takva sahibi insan olduğunu belirtti.

Son Güncelleme: 03.02.2016 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.