08 Nisan 2016 Cuma 12:48
'Sessiz Şampiyonlar'ın Hedefi Milli Forma

Okullararası İşitme Engelliler Masa Tenisi Turnuvası'nda Türkiye şampiyonu olan Erzurum Özel Eğitim Meslek Lisesi'nin öğrencileri, yeni hedeflerini milli forma olarak belirledi.

Erzurum Özel Eğitim Meslek Lisesi 10. ve 11. sınıf öğrencileri Bilal Habeş Demir, Ömer Faruk Göçük, Hasan Yılmaz ve Serdar Özdemir, 6 Mart'ta Aksaray'da gerçekleştirilen turnuvada takım halinde Türkiye birinciliğini elde etti. "Sessiz şampiyonlar", başarılarının sevincini yaşarken, milli takıma seçilmek ve ay-yıldızlı formayla şampiyonluklar yaşamak için çalışmalarına hız verdi.

Okulun öğretmeni ve takımın sorumlularından Süleyman Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işitme engelli öğrencilere eğitim veren okullar arasında yapılan sportif yarışmalarda, takımlarının masa tenisinde Türkiye birincisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yarışmaya eylül ayından bu yana haftanın üç günü sıkı bir çalışma programıyla hazırlandık. Çocuklarımız Aksaray'dan üstün bir başarı elde ederek geri döndüler. Bu konuda kaymakamımız ve il milli eğitim müdürümüz bizi olgun bir şekilde karşılayarak, tebriklerini sundular. Çocuklar da bu konuda mutluluklarını dile getirdi."

İlk defa böyle bir yarışmaya katıldıklarını belirten Bozkurt, "Tecrübe sahibi diğer okullara rağmen biz daha iyiydik ve bu yılın birinciliğini elde ettik. Hedefimiz, öğrencilerimizin milli takıma seçilmesi ve ay-yıldızlı formayla şampiyonalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeleri." diye konuştu.

 

- "Bu başarı yeterli değil"

 

Okul müdürü Sait Özyurt ise okullarında çevredeki 16 ilden öğrencilerin bulunduğunu aktardı.

Okullarının pansiyonunun da bulunduğunu belirten Özyurt, şu ifadeleri kullandı:

"Sportif faaliyetler içerisinde bu yıl masa tenisinde öğrencilerimiz, Aksaray'da yapılan Okullararası İşitme Engelliler Masa Tenisi Turnuvası'nda gençler kategorisinde Türkiye birinciliği elde etti. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz ama tabii ki, bu başarıyı yeterli görmüyoruz. Masa tenisinin yanı sıra atletizm, voleybol, basketbol ve futbol gibi branşlarda da öğrencilerimizi yetiştirmeyi düşünüyoruz. Öğrencilerimiz aynı zamanda mesleki eğitim alıyor. El becerilerini geliştirmeleri ve gelecekte kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için onlara mezun olduktan sonra ustalık ve iş yeri açma belgesi veriliyor."

Son Güncelleme: 08.04.2016 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.