02 Mart 2016 Çarşamba 21:28
Şırnak'ta Polis Memurunun Şehit Olması

Şırnak'ta tutukluk yapan silahını onarmaya çalıştığı sırada silahının ateş alması sonucu şehit olan özel harekat polisi Eren Yüca'nın Erzurum'daki baba ocağına acı haber ulaştı.

Merkez Ali Paşa Mahallesi'nde yaşayan baba Şemsettin ve anne Müsemme Yüca'ya, 23 yaşındaki oğullarının şehadet haberi, Erzurum Emniyet Müdürlüğünde görev yapan yakınları tarafından verildi.

Şehit polisin babaevinin bulunduğu bina ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları, eve gelerek gözyaşı döktü.

Baba Şemsettin Yüca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla en sonra 3 gün önce konuştuğunu, dün görüşmek istemesine rağmen bunun mümkün olmadığını söyledi.

Oğlunu bu akşam arayıp görüşmeyi planladığını ancak bunun da mümkün olmadığını belirten Yüca, "Hepimizin başı sağ olsun. Rabbim ülkemize, hiçbir anne ve babaya bir daha böyle acılar yaşatmasın. Allah ordumuza güç ve kuvvet versin, bizim için zor bir olay" dedi.

- Şehit babasından birlik çağrısı

Baba Yüca, böylesi acıların yaşanmaması için birlik çağrısı yaparak, şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberliğimizi perçinleştirelim, el ele verelim. Bu vatan bizim. Şehitler olacak ama Rabbim ülkemizi bütün kötülüklerden korusun. Etrafımız, içimiz, dışımız düşman dolu. Ne yapacağımızı bilemiyorum. Sağduyulu insanların bir araya gelip el ele vermesini, böyle acıların yaşanmamasını istiyorum. Ülke olarak düze çıkalım, daha iyi bir hale gelelim istiyorum. El ele verelim, vatanımızı daha ileriye götürelim. Allah şehidimin ve tüm şehitlerimizin mekanını cennet etsin. Ailelere de sabırlar versin. Zor bir durum, ateş düştüğü yeri yakıyor. İçimizdeki zalimlere sesleniyorum, Meclis'teki zalimlere sesleniyorum, el ele verin, ülkeyi bu durumdan kurtarın. İnşallah duyarlar, düşünürler, davranışlarını değiştirirler. Bu vatan, bu millet için bir şeyler yapılır. Rabbim daha kötü günler göstermesin ama içimiz, dışımız düşman kaynıyor."

Öte yandan Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de şehidin babaevine gelerek taziyelerini iletti.

Şehit özel harekat polisi Eren Yüca'nın cenazesi, yarın Şırnak'ta düzenlenecek törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Erzurum'a gönderilecek.

Şırnak kent merkezinde devriye görevi yapan zırhlı araçta görevli özel harekat polisi Eran Yüca, tutukluk yapan silahını onarmak isterken aniden ateşlenen silahtan çıkan kurşunla göğsünden yaralanmış, meslektaşları tarafından Şırnak Devlet Devlet Hastanesine kaldırılan Yüca, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Şırnak'ta Polis Memurunun Şehit Olması

Şırnak'ta Polis Memurunun Şehit Olması

Şırnak'ta Polis Memurunun Şehit Olması

Şırnak'ta Polis Memurunun Şehit Olması

Son Güncelleme: 02.03.2016 22:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.