30 Nisan 2016 Cumartesi 13:53
Sokakta Çalışan Çocuklar Buz Pateni Yaptı

YUNUS HOCAOĞLU - Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Hizmetleri Merkezince "Güzel Yaşamak Onların da Hakkı" projesiyle, kenar mahallelerde yaşayan ve sokaklarda çalışmak zorunda bırakılan çocuklara yönelik buz pateni, satranç gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Merkezin gençlik liderleri, bir aydır uyguladıkları projeyle Erzurum'un kenar mahallelerinde yaşayan, mendil satıp ayakkabı boyacılığı yapan çocuklara ulaşarak, onlara çeşitli sosyal aktivite imkanı sağlıyor.

Her hafta farklı etkinlikle çocukların gelişimine katkı sağlayan gençlik liderleri, kültürel aktivitelerle de çocuklara her alanda bilgi sahibi olmaları için destek veriyor.

Gençlik lideri Yaser Taşkesenlioğlu, AA muhabirine, gerçekleştirdikleri faaliyetlerle şimdiye kadar "çocukluklarını yaşamamış çocuklara" ulaşmak istediklerini söyledi.

Ekonomik açıdan dezavantajlı ailelerin yaşadığı mahalleler ile cadde ve sokaklarda çalışma yaparak 30 çocuğa ulaştıklarını belirten Taşkesenlioğlu, "Bu işi 'güzel yaşamak onların da hakkı' sloganıyla bir aylık sürede yaptık. Sokakta ve cami önlerinde çalışmak zorunda kalan bu çocuklara devletin sıcak elini göstermek istedik." dedi.

Ulaştıkları çocuklarla toplantı düzenleyerek hangi faaliyetlerde bulunmak istediklerini sorduklarını anlatan Taşkesenlioğlu, onların isteği doğrultusunda birlikte uçurtma uçurduklarını, buz pateni yaptıklarını dile getirdi.

Çocukların ilk kez katıldığı bu etkinliklerden duyduğu mutluluğa şahit olduklarını kaydeden Taşkesenlioğlu, şöyle devam etti:

"Bizlerle birlikte olmaktan da oldukça mutluluk duydular. İnşallah bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Çocuklar şimdiye kadar bu tür etkinlikler yapmamış, sosyalleşememişler. Bizler de onların hem spor hem de diğer faaliyetlerden yararlanmaları için her hafta cumartesi gününe sözleştik. Sportif etkinliklerin yanında bu çocuklarla merkezdeki 'değerler atölyeleri'nde çalışmalar yapacağız. Dini ilimler atölyesinde Allah sevgisi, peygamber ve sahabelerin hayatlarını öğreteceğiz. Değerler eğitimi kapsamında, Yunus Emre'nin hayatını, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet gibi ecdadımızı yansıtabilmemiz için çocuklarımıza onların nasıl bir hayat sürdürdüklerini, bu vatanı bizlere nasıl armağan ettiklerini anlatacağız. İyi bir insan ve Müslüman olmaları için elimizden gelen gayreti atölye çalışmalarıyla devam ettireceğiz."

- "Bize sahip çıktılar"

Projeye katılan 8. sınıf öğrencisi Hamit Gülcü, gençlik lideri ağabeyi ve ablalarının, ellerinden tutarak kendilerine sahip çıktığını söyledi.

Gülcü, "Sağ olsunlar bizi buldular. Daha önce hiçbir kuruluş bizlere ulaşmadı. Buz pateni yaptık, uçurtma uçurduk. Bizi böyle eğlendiren olmadı. Gençlik lideri ağabeyi, ablalarımız sayesinde ilk defa yalnız olmadığımızın farkına vardık. Hepsine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.04.2016 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.