18 Haziran 2015 Perşembe 15:03
Sokakta çalışan çocuklar Van'ın gururu oldu

VAN  - Van'da Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün düzenlediği kurslar, sokaklarda mendil satan, ayakkabı boyayan ya da çaycılık yapan çocuklar için yeni bir yaşamın kapılarını açtı.

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Geliştirme Merkezi (ÇOGEM) bünyesinde küçük yaşta çalıştırılan ve madde bağımlılığı riskiyle karşı karşıya çocuklar için yürütülen çalışmalardan olumlu sonuçlar alındı.

Resim, müzik, halk oyunları, yüzme, karate, tekvando ve güreş gibi 20 farklı branşta açılan kurslar, çocukları sokaktan kurtararak yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunuyor.

Halk oyunları eğitmeni Taner Şen'in antrenörlüğünde son iki yıldır önemli başarılara imza atan ÇOGEM Halkoyunları Ekibi de Van'ın gururu oldu.

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce ÇOGEM'de görev yapmaya başladığını, müdürlüğün verdiği destekle ailelerinin durumu iyi olmayan ve sokaklarda ayakkabı boyacılığı ve çaycılık yapan ya da mendil satan çocukları bir araya getirerek halk oyunları ekibi oluşturduğunu söyledi.

Geçen yıl ilk kez girdikleri yarışmada bölge birinciliği elde ederek katıldıkları Türkiye finallerinde 8. olduklarını belirten Şen, bu yıl yine bölge birinciliğini kazanarak finallerde Van'ı temsil etme hakkı elde ettiklerini kaydetti.  

Antalya'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'ndan bu kez daha iyi bir dereceyle dönmek istediklerini dile getiren Şen, şöyle konuştu:

"Çocuklarıma güveniyorum ve her zaman onların yanında olacağım. Bu çocuklar, sokaklarda uyuşturucu bağımlısı olma ve küçük yaşta çalıştırılma riskleri taşıyordu. Onlar için böyle bir çalışma başlattık.Şimdi büyük başarılar elde ediyorlar. Bu başarıları Van'a kazandırdıkları için hepsine teşekkür ediyor, gözlerinden öpüyorum. İnşallah daha büyük zaferleri Van adına almaya devam edeceğiz."

Ekibe katılan çocuklardan Zübeyra Harat, Hacıbekir Mahallesi'nde yaşadığını kaydederek bu yıl Türkiye finallerinden dereceyle dönmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Harat, "Hocamız beni ekibe dahil etti ve halk oyunları çalışmaya başladım. Halk oyunlarını çok sevdiğim için tercihimi bu yönde kullandım. İki yıldır ekipteyim ve çok iyi dereceler elde ettik. Bu yıl da Türkiye finallerine gideceğiz" dedi.

Süphan Mahallesi'nde oturan Metin Erol ise halk oyunları çalışmalarından büyük keyif aldığını belirterek, "Yarışmalar için iki defa Bitlis'e ve bir kez de İstanbul'a gitmiştik. Bu yıl final için Antalya'ya gideceğiz. Halk oyunları sayesinde farklı illeri gördük. Hem eğleniyor hem de yeni yerler görüyoruz" diye konuştu.

Sokakta çalışan çocuklar Van'ın gururu oldu

Sokakta çalışan çocuklar Van'ın gururu oldu

Sokakta çalışan çocuklar Van'ın gururu oldu

Son Güncelleme: 18.06.2015 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
T.Ş 2020-05-07 02:21:35

Yalan haberr
Ne sokakta kalması ne diyorsunnuz...