04 Nisan 2016 Pazartesi 23:53
Sondakika Van'da PKK Terör Örgütünden Polis zırhlı Aracına 3 Ayrı Saldırı

Van'da Zırhlı Polis Araçlarına 3 Farklı Noktada Saldırı


Van'da 3 ayrı noktada PKK'lı teröristler tarafından zırhlı polis araçlarına yönelik bombalı saldırılar gerçekleştirildi. Saldırılarda can kaybı yaşanmadı.

Van'ın merkez İpekyolu ilçesi'nde 3 ayrı noktada teröristler tarafından zırhlı polis araçlarına yönelik bombalı saldırılar düzenlendi. Saldırılarda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, çevrede bulunan bazı evlerin camları ve bahçe duvarları zarar gördü.

1'ER DAKİKA ARAYLA PATLATILDI

Saldırılar, saat 21.30 sıralarında merkez İpekyolu İlçesi'nde bulunan Doğu Caddesi ile Hisar Sokakta düzenlendi. Devriye görevi yapan zırhıl polis araçlarına ilk saldırı, Doğu Caddesi'nde yapıldı. PKK'lıların yola döşediği 2 el yapımı patlayıcı, polis araçlarının geçişi sırasında 1'er dakika arayla patlatıldı. Meydana gelen patlamada can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, çevrede bulunan bazı evlerin camları ve bahçe duvarları zarar gördü.

ARACIN GEÇİŞİNDEN SONRA PATLAMASI CAN KAYBINI ÖNLEDİ

Polis aracına üçüncü saldırı ise yaklaşık 1 kilomere uzaklıkta bulunan Hisar Sokakta düzenlendi. Burada da yola döşenen patlayıcı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla inflak ettirildi. Bombanın, polis aracının geçisinden birkaç saniye sonra patlaması nedeniyle can ve yaralanan olmadı. Ancak çevredeki bazı evlerde hasar meydana geldi. Patlamaların ardından polis, hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı.

Son Güncelleme: 04.04.2016 23:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.