08 Nisan 2016 Cuma 10:33
Sosyal Medyadan Terör Propagandasına Tutuklama

Van'ın İpekyolu ilçesinde, sosyal medya üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle bir kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince M.A. ile B.Z'nin sosyal medyadan terör örgütü PKK ile ilgili paylaşımlarda bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Zanlıların, vatandaşların ihbarı üzerine yapılan çalışma sonucunda gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medya üzerinde açık kaynak araştırmalarında sosyal paylaşım sitesinde, 'terör örgütü propagandası' yaptığı tespit edilen M.A. ile B.Z, 6 Nisan'da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Zanlılar, tanzim edilen tahkikat evrakıyla aynı gün adli makamlara sevk edilmiştir. B.Z. adli kontrol kararı verilerek serbest bırakılmış, M.A. ise 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanmıştır."

Açıklamada, il merkezi ve ilçelerde huzurlu, güvenli bir ortamın sürdürülmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü bildirildi.

Son Güncelleme: 08.04.2016 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.