01 Şubat 2016 Pazartesi 13:53
Sosyal Yaşam Ve Çalışma Alanları Zirvesi

 Erzurum'da, Yeniden Sosyoloji Derneği başkanlığında Türkiye'nin birçok yerinden sosyologların katılımıyla sosyal yaşam ve sosyal haklar zirvesi düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen zirvede, değişen gündeme ilişkin olarak sosyal haklar konusunda neler yapabileceği ve kamu kurumlarında çalışan sosyologların iş ve mesleki bilgilerinin daha etkin kullanılması için neler yapılabileceği ele alındı.

Toplantıda konuşan Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mevlüt Özben, kaliteli yaşamın sosyolojik perspektifiyle mümkün olduğunu, sosyologların öneminin günden güne arttığını söyledi.

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, yaptığı konuşmada, sosyal politika uygulamalarının kamusal alanda günden güne artarak devam ettiğini, bu süreçte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın uygulamalarının gerek sosyal politika gerekse göç ile gelen vatandaşlar anlamında büyük katkı sağladığını belirtti.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Korkmaz Sural ise özellikle Avrupa'da, Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde Turkiye'de sosyologların önem arz ettiğini belirterek, bu anlamda ülkemiz sosyal problemlerinin kamu kurumlarının sosyoloji mesleğinin nitelikli bilgi ve çalışmalarından faydalanılması gerektiğini söyledi.

Zirve sonunda katılımcıların karşılıklı soru ve cevapları ile çözüm önerileri noktasında neler yapılabileceği, ileride gerçekleştirilecek organizasyonlar ile kamu ve idari mercilerle iletişim ve işbirliği için neler düzenlenebileceği konusu ele alındı.

Son Güncelleme: 01.02.2016 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.