17 Nisan 2016 Pazar 13:23
Sporcu Kenti: Erzurum

Son yıllarda kış sporlarına yapılan yatırımlarla adından söz ettiren ve birçok uluslararası kış sporları organizasyonuna ev sahipliği yapan Erzurum, lisanslı sporcu sayısıyla da dikkat çekiyor.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Palandöken Dağı eteklerinde kurulu bin 900 rakıma sahip Erzurum'da, sporcu sayısının artırılması ve ulusal, uluslararası yarışmalarda başarı çıtasının yükseltilmesine yönelik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hayata geçirilen pek çok projenin olumlu sonuçları alınmaya başlandı. Yaklaşık 60'a yakın spor tesisine kavuşturulan kentte, lisanslı sporcu sayısı 50 bine yaklaştı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin çok sayıda spor tesisine kavuşturulduğunu ve bunların büyük bölümünün kış sporlarına hizmet ettiğini söyledi.

Kış sporlarının, Erzurum'u Türkiye'nin vazgeçilmez kenti haline getirdiğini ifade eden Taşkesenligil, şöyle konuştu:

"Erzurum bir spor merkezi. 50 bine yaklaşan lisanslı sporcu ve 20 bine yaklaşan faal lisanslı sporcumuz mevcut. Sadece kış sporlarında 8 bin civarında sporcumuz var. Baktığımızda Erzurum'un, birçok ilden fazla kayıtlı sporcuya sahip olduğunu görüyoruz. 2015 yılı içerisinde Erzurum'da 11 uluslararası faaliyet, 133 ulusal faaliyet ve 113 yerel faaliyet yapılmıştır. Yani baktığımızda 2015 yılının hemen hemen her günü sportif aktivitelerle geçti."

 

- "35 bin öğrenciyi buz sporlarıyla buluşturduk"

 

Fuat Taşkesenligil, sporcu sayısının artırılması ve başarı elde edilmesi için bakanlık, valilik ve büyükşehir belediyesinin de desteğiyle çok sayıda projeyi uygulamaya koyduklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Buzda Yeşeren Hayatlar Projesi ile yaklaşık 10 ilden sevgi evlerinde kalan bakıma, şefkate muhtaç çocuklar, ilimizde hem sporla tanıştı hem de aralarında yetenekli sporcuları keşfettik. Bu nedenle biz bu projeyi çok önemsiyoruz. 5 yıldır devam ettiğimiz 'Buzdaki Çiçekler' ve 'Kaymayan Kalmasın' projeleriyle de yaklaşık 35 bin öğrenciyi buz sporlarıyla tanıştırdık. Yetenekli çocukları spora kazandırdık."

Erzurum'un, Torino gibi kış sporlarıyla adını duyuran Avrupa'daki şehirlerden bir eksiğinin olmadığını dile getiren Taşkesenligil, şunları kaydetti:

"Kışın ve yazın salonlarımızın ulusal ve uluslararası kamplarla dolu olması, Erzurum'a iç turizm ve dış turizm açısından çok önemli bir katkı sağlıyor. Buradan yetişen çocuklarımız dünyadaki olimpiyatlarda Avrupa şampiyonlarında ve diğer organizasyonlarda söz sahibi. Amacımız, sporcu sayısını arttırmak ve gelecek yıl Erzurum'da yapılacak Avrupa Gençlik Kış Olimpik Festivali'ne ciddi bir şekilde hazırlanmak."

Son Güncelleme: 17.04.2016 13:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.