21 Nisan 2016 Perşembe 12:08
Sporla Hayatları Değişti, Şimdi Gençlere El Uzatıyorlar

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü'ne bağlı atletizm antrenörleri, kenar mahalledeki yetenekli çocukları keşfederek, hem onların kötü ortamlardan korunarak topluma kazandırılmaları hem de başarılı milli sporcular yetiştirilmesi için çalışıyor.

Erzurum GHSİM atletizm antrenörü ve beden eğitimi öğretmeni Yavuz Bayram (36) ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Orhan Güngör (37), 7 yıldır Erzurum merkezi ile ilçelerinde, mahalle ve okullarda yaptıkları tarama çalışmalarıyla atletizmde yetenekli gördükleri çocukları seçerek eğitime alıyor.

Antrenörlerin çalışmaları sonucunda bugüne kadar spora kazandırılan yaklaşık 200 çocuktan kimi ilk defa bu sayede sporla tanıştı, kimi de büyük başarılara imza attı.

 

- "Biz de kenar mahallelerde sporla tanıştık"

 

Orhan Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce sporla tanışmaları sayesinde hayatlarının akışı değişen insanlar olarak, özellikle kenar mahallelerdeki yetenekli çocukların bulunup çıkartılmasına önem verdiklerini ifade etti.

Kendisinin de kenar mahallelerde büyümüş bir çocuk olduğunu ve sporla tanışmasının hayatını değiştirdiğini vurgulayan Güngör, şunları söyledi:

"Biz de buralardan geldiğimiz için hedef kitlemiz kenar mahalle çocukları. İstiyoruz ki, kenar mahalle ve ilçelerde ulaşamayacağımız, spora kazandıramayacağımız kimse kalmasın. Geçmişte ailem dünya şampiyonu olana kadar spor yapmama izin vermiyordu ama ben spor ve antrenörlerim sayesinde okudum, şimdi de gençlere el uzatıyoruz. Erzurum ve ilçelerinde yaşayan kenar mahalle çocuklarını sporla tanıştırarak kötü ortamlardan uzak tutmak için vatana ve millete faydalı bir nesil yetiştirmek istiyoruz."

 

- Şampiyonlar bu sayede yetişti

 

Güngör, hedeflerinin kendileri gibi kenar mahallede yaşayan yetenekli çocukları bulup sporla tanıştırmak ve onların arasından şampiyonlar yetiştirmek olduğunu belirterek, bunda da başarılı olduklarını düşündüğünü kaydetti.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla Tubay Erdal, Onur Aras ve Enis Korkmaz gibi Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında yarışan birçok sporcu yetiştirdiklerine işaret eden Güngör, "Eğer biz bu çocukların yanında olmasaydık bu başarıların hiçbiri olmayacaktı." ifadelerini kullandı.

Antrenör Yavuz Bayram da kurumlarının ve kulüplerinin sağladığı destekle bu çalışmaya başlarken öncelikli amaçlarının çocukları sporla tanıştırarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu ama büyük emeklerle içlerinden şampiyon sporcular da çıktığını dile getirdi. Bayram, "Yapılan çalışmalar neticesinde 200'ün üzerinde sporcu elimizden geçti, 20'nin üzerinde dünya ve Avrupa şampiyonu çıkardık. Aynı zamanda içlerinde Türkiye rekortmenleri var." diye konuştu.

 

- "Antrenörlerim olmasaydı imkansızdı"

 

Yavuz Bayram ve Orhan Güngör'ün keşfederek yetiştirdiği milli atletlerden Adem Bayram, antrenörleri sayesinde sporla tanıştığını belirterek, "Seçme yaparak bizi antrenörler keşfetti. Antrenörlerim olmasaydı bu başarıları göstermem imkansızdı sıradan bir fert olacaktık." dedi.

Onur Aras da ailesinde spor yapan kimsenin olmadığını ifade ederek,"Ben ilk oldum, daha iyi yerlere gelmek için uğraşıyorum. Ülkemizi olimpiyat ve şampiyonlarda temsil edeceğim.'' şeklinde görüşlerini aktardı.

Son Güncelleme: 22.04.2016 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.