20 Ağustos 2015 Perşembe 12:06
STK'lar 'barış' için yürüdü

VAN - Van'da faaliyet gösteren 165 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, son dönemlerde artan şiddet olaylarının sona ermesini sağlamak için "barış yürüyüşü" düzenledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir araya gelen STK temsilcileri, İskele Caddesi'ndeki oda binası önünden Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan PTT Kargo Van Şubesine kadar yürüdü.

Türkçe ve Kürtçe "biz barış istiyoruz" yazılı dövizler taşıyarak, "savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganları eşliğinde yürüyen sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, son günlerde yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Olaylar nedeniyle geleceğe yönelik önemli kaygılar yaşadıklarını vurgulayan Şahin, Çözüm Süreci ile toplumda barışın, kardeşliğin ve gerçek demokrasinin Türkiye'de tesis edileceği konusunda büyük bir inanç ve umut geliştiğini, yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında da Çözüm Süreci'nin büyük bir toplumsal destek gördüğünü anımsattı.

Normalleşme sürecinde ekonomiden sosyal ve siyasal hayata kadar toplumsal yaşamın tüm alanlarında büyük bir rahatlamanın yaşandığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Sürecin yararlarının en önemlisi, insan ölümleri artık son bulmuştur. Bu süreç Türkiye toplumlarının yaşadığı, Kürt sorunu başta olmak üzere bütün demokratikleşme sorunlarının çözümü için büyük bir fırsat yaratmıştır. Savaşın hiç kimseye kazandırmayacağı, yaşanacak büyük acı ve bedellerden sonra tekrar bitirdiğimiz noktaya geri döneceğimiz geçmiş deneyimlerden de anlaşılmaktadır. Bu nedenle bütün sorunlarımızı müzakere ederek çözmek dışında bir şansımızın olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Barışçıl çözüm yolunun açılması için tarafları derhal çatışmalara son vermeye çağırıyoruz." 

Birlikte ve eşitlik temelinde kardeşçe bir yaşamın kurulması için Türkiye halklarının barış çerçevesinde inisiyatif geliştirmesinin her zamankinden daha önemli bir tutum olacağına dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Barışçıl ve demokratik bir çözüm için ayağa kalkmak, Türkiye'de yaşayan her insanın ortak görevidir. İnsanımız, geleceğimiz, kalkınma hedeflerimiz ve refahımız için özgürlüklerin korunması, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve kamu düzeninin tesisi konusunda üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye her zaman olduğu gibi hazırız. Bu ülkenin çalışan ve üreten sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak ortak paydamız demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygıdır. Bu çerçevede herkesi barışa davet ediyoruz." 

STK temsilcileri, açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve mecliste grubu bulunan siyasi parti liderlerine, bölgenin taleplerini içeren mektup gönderdi.

Son Güncelleme: 20.08.2015 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.