17 Eylül 2015 Perşembe 21:41
STK'lardan PKK'ya çağrı yapıldı silahını bırak çağrısı

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Diyarbakır'da 600'den fazla STK'nın katılımıyla terör örgütü PKK'ya yapılan "silahları bırak" çağrısını değerlendirdi.

Gökkuşağı Derneği Van Şubesi Başkanı Özkan Soyluoğlu, bölgede birlikte yaşama ve barışın tesis edileceğine inandıklarını söyledi.

Emperyalistler ve onların taşeronluğunu yapanların bölgenin huzuruna müdahale ettiğini belirten Soyluoğlu, bölgede barışın sağlanması için yürütülecek her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

"Bölgemize ve ülkemize barışın gelmesi için elimizi değil bedenimizi taşın altına koyuyoruz" diyen Soyluoğlu, şöyle konuştu:

"Artık gözyaşlarının dinmesini istiyoruz. Ağıtların yükselmesini istemiyoruz. Çocuklarımızın gelecek kaygısı duymadan dağlarımızda, bayırlarımızda oynadığı bir coğrafyada yaşamak istiyoruz. Rengine, ırkına bakmadan her türlü zenginliği bünyesinde barındıran bir yapıyı barış içinde tesis etmeliyiz. Bu nedenle yapılan çağrıyı önemli buluyor ve destekliyoruz. Bu tür çalışmaların devam etmesi gerektiğine inanıyoruz."

- "Barış çağrıları dikkate alınmalı"

Bitlis Hukukçular Derneği Başkanı Erhan Şimşat ise her zaman barıştan yana olduklarını, bu konuda yapılan çağrıları önemsediklerini vurguladı.

Bölgede Çözüm Süreci ile sağlanan huzur ortamının devamı için barış çağrılarının sürekli dile getirilmesi gerektiğini belirten Şimşat, "Hukukçular olarak barışın sağlanması ve Çözüm Süreci'nin sağlıklı yürütülmesi için bir an önce silahların susmasını istiyoruz. İnsan olmaktan kaynaklı hakların yerine getirilmesi ve tüm alanlardaki çalışmaların tamamlanmasıyla Çözüm Süreci'nin hedefine ulaşacağına inanıyorum" görüşünü paylaştı.

Barış çağrılarının önemsenmesi gerektiğini, bu konuda iki tarafa da sorumluluk düştüğünü belirten Şimşat, şöyle devam etti:

"Özellikle nezaket dilinin terk edilmemesi gerekiyor. Biz her zaman barıştan yanayız. Hukukun üstünlüğünün esas alınmasından tarafız. Çözüm Süreci'nin barışla sonuçlanması için bireysel çıkarların bir tarafa bırakılarak toplumun beklentilerinin karşılanması gerekiyor. En kısa zamanda silahların susması ve akan kanın durmasından yanayız. STK'ların barış çağrılarının da bu anlamda dikkate alınması gerektiğine inanıyoruz."

- "Aklıselim her türlü çalışmaya destek veririz" 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Muş Şube Başkanı Hasan Konuşuk da STK'ların çağrısını desteklediklerini bildirdi.

Barışın acilen sağlanmasını istediklerini kaydeden Konuşuk, "Terör örgütü PKK, silahlarını bırakarak ülke sınırları dışına çekilmeli. Siyasetin bu konuda görevine devam etmesi gerekiyor. Bundan sonra görüşmelerin de sadece HDP ile yürütülmemesi lazım. Çözüm masasının halkla oluşturulmasını istiyoruz" dedi.

Vakıf olarak Çözüm Süreci ile ilgili birçok rapor hazırladıklarını anlatan Konuşuk, "Bundan sonra da aklıselim her türlü çalışmaya destek veririz" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 17.09.2015 21:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.