07 Nisan 2015 Salı 10:44
'Sürat Pateni Türkiye Şampiyonası' başladı

ERZURUM- Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen "Sürat Pateni Türkiye Şampiyonası" 78 sporcunun katılımıyla başladı.

Federasyonun faaliyet programında yer alan ve tüm kategorilerde yapılan şampiyona, Palandöken ilçesindeki Olimpik Buz Pateni Salonu'nda organize edildi.

Sürat Pateni Türkiye Şampiyonası'nda Erzurum, Kocaeli ve İstanbul'dan katılan 78 sporcu, dereceye girebilmek için mücadele ediyor.

Federasyonun yönetim kurulu üyesi, Short Track Kurulu Başkanı Ercüment Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye şampiyonasını gerçekleştirdiklerini ve bu şampiyonanın her zaman final niteliğinde olduğunu belirtti.

Şampiyonada sporcuların birincilik için ter döktüğünü ifade eden Yıldırım, "Ankara'daki sporcular sakatlandığı için gelemedi. Tüm kategorilerde yarışmalar başladı. Bu yarışmalar çok önemli çünkü sporcuların bir yıllık performanslarının bir göstergesi. Bu, çocuklarının motivasyonunu artıracaktır. Bir de çocuklar ne kadar çok müsabaka yaparsa performansı o kadar artacaktır, onun için önem arz ediyor" dedi.

Yıldırım, şampiyona sonunda yaklaşık bir aylığına tatile girileceğini belirterek, "Ondan sonraki süreçte yeni bir sezona hızlı şekilde başlayacağız. Kamplarımız olacak. Yarın bir toplantı yaparak, gelecek sezonun planlamasını yapacağız" ifadesini kullandı.

Şampiyonanın iyi gittiğini anlatan Yıldırım, "Biliyorsunuz bu spor tehlikeli bir branş. Bizim için her şeyin önünde sporcunun sağlığı geliyor. Çocuklarımızın durumları da iyi. Yarın da final yarışları olacak" dedi.

Zor bir sezon olduğunun altını çizen Yıldırım, sezon boyunca iki önemli uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

Son Güncelleme: 07.04.2015 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.