19 Aralık 2016 Pazartesi 10:01
Suriye Türkmen Meclisi Saha Toplantısı Malatya'da Yapıldı

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Bozoğlan: -"Tahliyelerin engellendiğini, ateş açılıp sivillerin öldürüldüğünü, 800 kişinin rehin alındığını biliyoruz"- "Bunlar tamamen beyni yakılmış, devşirilmiş bir takım ülkelerden getirilmiş militarist canilerdir"

MALATYA - Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, Halep'te tahliyelerin engellendiğini, ateş açılıp sivillerin öldürüldüğünü, 800 kişinin rehin alındığını belirterek "Bunlar tamamen beyni yakılmış, devşirilmiş bir takım ülkelerden getirilmiş militarist canilerdir." dedi.

Bozoğlan başkanlığında, Battalgazi Meclis Salonunda toplanan Türkmen temsilciler, bölgedeki durumu değerlendirdi.

Katılımcıları, ülkedeki son gelişmeler hakkında bilgilendiren Bozoğlan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilkini Hatay'da gerçekleştirdikleri saha toplantısının ikincisini Malatya'da yaptıklarını bildirdi. Bozoğlan, amaçlarının Türkmenlerin yoğun olduğu illerde Türkmenlerin birliğini, beraberliğini ,dayanışmasını sağlamak ve sorunları dinlemek olduğunu söyledi.

Halep'te yaşananlara de değinen Bozoğlan, "Tahliyelerin engellendiğini, ateş açılıp sivillerin öldürüldüğünü, 800 kişinin rehin alındığını biliyoruz. Bunlar tamamen beyni yakılmış, devşirilmiş bir takım ülkelerden getirilmiş militarist canilerdir. Bu bir katliamdır, oradaki insanlara cehennem hayatı yaşatılmaktadır. Temennimiz Türkiye'nin daha aktif girişimleriyle diğer ülkelerle görüşmeler sağlayarak buradaki insanların kurtarılmasıdır." ifadesini kullandı.

Bozoğlan, Türkmendağı'ndaki durumla ilgili de bilgi veren Bozoğlan, şöyle dedi:

"Türkmendağı'nda şu anda 4-5 köyümüz var mücahitlerimizin kontrolünde ve sivil mevcut değil. Mücahitlerimiz de kendi topraklarını, evlerini, köylerini korumak üzere orada müdafaa etmektedirler. Şu anda Bayırbucak Türkmenleri'nin Lazkiye içerisinde bir mevcudiyeti var. 6 yıldır bu savaş süresince Suriyeli Türkmenler muhalefetin içerisinde yer aldı ve en çok mağdur olan kesim Türkmenlerdir. Çünkü coğrafi olarak Türkmenler bütün Suriye safında yayılmış durumdadır. En çok şehit verdiğimiz, yaralımızın olduğu ve göçe zorlandığı topluluklardan biri de Türkmenlerdir."

Türkiye'nin kendilerine destek verdiğini ve her türlü imkanı sağladığını anlatan Bozoğlan, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bütün devlet büyüklerine, Türk milletine ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Son Güncelleme: 19.12.2016 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.