24 Ocak 2016 Pazar 13:38
Suriye'deki İhtiyaç Sahiplerine Yardım

 Van'da, Memur-Sen ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca ülkelerindeki iç savaş nedeniyle mağdur olan Suriyelilere 4 tır un yardımı gönderildi.

Erciş karayolundaki organize sanayi bölgesinde hizmet veren bir un fabrikasından yüklenen tırlar, dualarla Suriye'ye uğurladı.

Memur-Sen İl Başkanı Hikmet Bilgin, yaptığı konuşmada, her zamanki gibi mazlum ve mağdurların yanında olduklarını söyledi.

Bu dönem yardımların büyük kısmını un olarak gönderdiklerini ifade eden Bilgin, "Bu yardımlarımız özellikle İHH'nın fırınlarının bulunduğu bölgelerde, Suriye'deki halklara gidecek. Şu anda ciddi manada açlıkla karşı karşıya kaldıkları bir durum var. En temel gıdanın ekmek olduğunu düşündük, bu nedenle yardımlarımızı un olarak gönderiyoruz. Burada mazlum ve mağdur halka bir nebze de olsa katkı sunmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ile Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine de aynı katkıyı sağlayacaklarını dile getiren Bilgin, "Ensar olmaya karar verdik. Tüm muhacir ve mağdurların yanındayız" diye konuştu.

Son Güncelleme: 24.01.2016 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.