10 Mayıs 2016 Salı 11:47
Tahrip Edilen Tarihi Balballa İlgili Soruşturma Açıldı

Erzurum'un Oltu ilçesinde, 10 bin yıllık olduğunu tahmin edilen balbalın tahrip edilmesiyle ilgili Erzurum Valiliğince soruşturma başlatıldığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Oltu ilçesinde bulunan ve Türkler'in Malazgirt öncesi dönemde de Anadolu'da yaşadığının kanıtı niteliğinde olan 10 bin yıllık balbala, önceki günlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırmızı sprey boya ile yasadışı bir örgütün adı yazıldı. Oltu Belediyesi ekiplerince tarihi kalıntıdan yazının boya sökücü yerine spiral taşlama yöntemiyle silinmesi de balbal taşında hasara yol açtı.

Bu konunun basında geniş yer alması üzerine Erzurum Valiliği olayla ilgili soruşturma başlattı.

- İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hasan Mazlumoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oltu ilçesindeki 25 Mart Gençlik Parkı'nda bulunan ve tarihi değeri bulunan balballa ilgili gelişmeleri üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

Müdürlüklerine bağlı ekipleri, inceleme için Oltu ilçesine gönderdiklerini ifade eden Mazlumoğlu, "Gerekli raporlar tutuldu. Olay adli ve idari anlamda araştırılacaktır. Bu soruşturma ve inceleme sonucu elde ettiğimiz bilgileri sizlerle tekrar paylaşacağız. Olay aynı zamanda adli makamlara intikal etmiş durumda. Olayla ilgili gerekli araştırma ve inceleme yapılacaktır. Ayrıca olayla ilgili idari ve hukuki soruşturma başlatılmıştır." dedi.

Son Güncelleme: 12.05.2016 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.