15 Mayıs 2015 Cuma 20:16
TBB Başkanı Feyzioğlu Van'da

VAN - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB'nin kentte düzenleyeceği Olağan Mali Genel Kurula katılmak üzere Van'a geldi.

Ferit Melen Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamada bulunan Fevzioğlu, 2013 yılında en son yapılan Olağan Genel Kurulunda, 2 yıl sonra yapılacak seçimsiz Mali Genel Kurulun Van'da yapılmasına dair kararlarının bulunduğunu anlattı.

O karar çerçevesinde kente geldiğini söyleyen Fevzioğlu, kurulun Van'da yapılması için ilk imzayı verenlerden olduğunu anımsattı. Bu 2 yıl içerisinde Van'a çok büyük bir yatırımı başlatmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Fevzioğlu, şöyle konuştu:

"Van Barosu bugün çok güzel bir arsaya sahip. O arsanın üzerinde de umut ediyorum bir yılı bulmadan idari ve sosyal tesisimiz yükselecek. Hem Van Baromuza hem Van şehrimize layık yeni bir yatırıma kavuşacağız"

Van Baro Başkan Yardımcısı Avukat Doğan İlhan'ın dün polis tarafından tartaklandığını iddia eden Fevzioğlu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente gelişi sebebiyle keyfi bir şekilde kapanan, üstelik işaret de konmaksızın kapanan yollardan birine girdiği için polis tarafından tartaklandı. Bu bir koruma töreni. Artık bu koruma törenlerini Türkiye'nin her yerinde görmeye başladık. Kendini devlet büyüğü gören herkes, 'ben devletim' demeye başladı" dedi.

- "Yargının içinde bir yapılanma olmamalıdır"

Yargıya güvenin sıfırın altına indiğini belirten Fevzioğlu, şöyle devam etti:

"Bu tutuklanan ya da soruşturulan hakimlerin dahil olduğu söylenen paralel yapı, cemaat yapısının yargıda yapılanmalarına biz sonuna kadar karşıyız. Bunu ortaya koyalım. Yargının içinde ne başbakan ne cumhurbaşkanı ne bir tarikat ne de bir cemaat yapılanması olmamalıdır. Tabii bugün siyasi iktidarın şikayet ettiği yargının içinde bir yapılanma olması değil, bu yapılanmanın kendi yapılanması olmaması. Düne kadar bir şey yokken, her şey yollar ayrıldıktan sonra başladı. Özellikle MİT tırları söz konusu olduğunda. Tırlar açılmış, içi ağzına kadar silah dolu, bu tırlar Türkiye'den yurt dışına gidiyor, besbelli bir devlete değil terör yapılanmasına gidiyor. O zaman sen savcıyı niye soruşturuyorsun, niye tutukluyorsun, hakimleri görevden alıyorsun. Bu gayet açık. Sobeleneni ben de sobelerim demeye çalışıyorlar."

Fevzioğlu, zulüm yapanın bir gün mutlaka karşılığını alacağını dile getirerek, "baro ve avukatların görevinin, bu topraklardan zulmü kazımak olduğunu" vurguladı.

"Zulüm yapana zulüm yapılması devrinin bitmesi gerektiğini" ifade eden Fevzioğlu, "Bakın herkes Türkiye'de zalim de oldu, mazlum da oldu şimdi sıra zulmü kazımakta. Biz bunu yapmak için bir aradayız. Yarın başlayacak genel kurulumuzun da gerçi mali genel kuruldur ama görüşmelerimizin ana fikirlerinden biri de bu olacak" dedi.

Fevzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı siyasi partiden cumhurbaşkanlığına fikri geçişi daha tamamladı. Yapmaya hiç niyetlenmedi. Bu ülke siyasi partiden cumhurbaşkanlığına geçen rahmetli Özal'ı gördü. Allah şifa versin Sayın Demirel'i gördü. Kısa süre içerisinde başarmışlardı ama Tayyip de reddediyor bu geçişi. Oysa Türkiye'deki gelenek cumhurbaşkanın tarafsızlığı, kendi kitlesinin de bundan büyük rahatsızlık duyduğunu hissediyorum. Görevimiz sebebiyle Türkiye'yi biz de çok dolaşıyoruz ve bu rahatsızlık başladı. Doğru değil. Çünkü cumhurbaşkanını anayasanın tarafsız tutmasının en önemli sebebi devlet organları, siyasi partiler, iktidar ile muhalefet arasında bir hakeme ihtiyaç duyulduğunda, 'gelin bakalım' diyecek bir birleştirici güç olmasıdır. Türkiye'nin şuan birleştirici bir makamı yok." 

Öte yandan 15-17 Mayıs'ta kentte düzenlenen TBB Olağan Mali Genel Kuruluna, binden fazla avukat ve avukat yakınlarının katılacağı ve ildeki 12 otelin yüzde 95 kapasiteyle, TBB üyeleri için rezerve edildiği bildirildi.

Son Güncelleme: 15.05.2015 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.