07 Temmuz 2017 Cuma 17:37
Tedavisi Tamamlanan Yaban Hayvanları Doğaya Bırakıldı

 Kars'ta, tedavisi tamamlanan 3 yavru kerkenez ile iki tilki doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ait Kafkas Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine tedavi için getirilen bir kaya kartalı, 3 yavru kerkenez ile iki tane tilki yavrusunun tedavileri tamamlandı.

Görevlilerce açık alana götürülen yaban hayvanları doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü Kars Şube Müdürü Murat Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarının sağlıklarına kavuşturulması için titiz bir çalışma uygulandığını belirtti.

Doğanay, "Tedavisi tamamlanan kerkenez yavrularından iki tanesi Kars bölgesine ait, diğeri ise Erzurum bölgesinden tedavi amaçlı gelmişti. Yavru tilkiler de Erzincan'dan gelmişti. Kaya kartalı da Kars bölgesinde uçamaz halde bulunmuştu." diye konuştu.

Doğanay, yaban hayatı konusunda duyarlı olan vatandaşlara teşekkür etti.

Son Güncelleme: 07.07.2017 17:38
Anahtar Kelimeler:
KarsYaban
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.