16 Kasım 2016 Çarşamba 18:08
Temel Uğur Lisesi tarafından velilere Seminer

MUŞ - Muş Temel Uğur Lisesi tarafından velilere "Aile ve Çocuk Arasındaki İletişim" konulu seminer, "Her Çocuk Özeldir" filmi ile anlatıldı.

Muş Öğretmenevinde verilen seminere, Muş Alparslan Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitmeni Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kamil Coşkun, Muş Temel Uğur Lisesi Okul Müdürü Bekir Gülsarı, Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Kenan Atılgan, öğretmenler ve veliler katıldı.

Seminer de velilere, Aamir Khan'ın "Her Çocuk Özeldir" filmi izletildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Muş Temel Uğur Lisesi Kurumsal İletişim Uzmanı Rufiye Yaz, çocukların evde öğretmen istemediğini, evde anne baba istediğini söyledi.

Yaz, şöyle konuştu:

"Aile olmak meslek sahibi olmak değildir. Aile olmak sevgi dolu bakmaktır. Çocuklarınıza her baktığınızda onların ne istediğini anlaya bilmektir. Çocuklarımız evde öğretmen istemiyor, çocuklarımız evde anne babalarını istiyor. Onlara sevgi dolu bakmanızı istiyor, onları anlamanızı istiyor. Çocuklarınızın ne istediğini sorun. Bir çocuk bir ailenin geleceği değil, bir aile bir çocuğun geleceğidir."

Ardından kursiye çıkan Doç. Dr. Coşkun, çocukların ailelerinden annelik ve babalık beklediğini ifade etti.

Coşkun, "Yaşadığımız hayata bir isim vermemiz gerekiyor. Çocuğumuza, apartmanımıza, arabamıza isim verdik ama daha hayatımıza isim vermedik. Şimdi filme olduğu gibi hayatımıza da bir isim verdik. Hayatımıza da bir film gözü ile bakmalıyız. Kendimize bir güç bulmamız lazım ve bu gücü hatırlatmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Aamir Khan'ın "Her Çocuk Özeldir" filminin izletildiği seminerde, Doç. Dr. Mehmet Kamil Coşkun, filmde anlatılmak istenen mesajları velilere aktarmak için filimi arada durdurarak konuyu anlattı.

Seminer sonunda okul idaresi tarafından okul aile birliği başkanına çiçek takdim edilirken, konuşmacı olarak katılan Coşkun'a plaket verildi.

Son Güncelleme: 16.11.2016 18:25
Anahtar Kelimeler:
MuşSeminerVeliler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.