03 Ağustos 2015 Pazartesi 11:53
Tenis: Uluslararası Kardelen Turnuvası

Erzurum'da düzenlenen Uluslararası Kardelen Tenis Turnuvası'nın finalinde Avustralyalı Bradley Mousley'i 2-1 yenen Rus sporcu Alexander Igoshin şampiyon oldu.

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ve Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Parkı'nda gerçekleştirilen turnuvaya 52 ülkeden 258 tenisçi katıldı.

Organizasyonun 6. ve son gününde oynanan tekler finalinde 23 yaşındaki Igoshin, 19 yaşındaki Avustralyalı Mousley ile karşılaştı. İki saat 45 dakika süren çekişmeli mücadelenin ilk setini 7-6 alan Igoshin, ikinci seti 6-4'lük skorla kaybetti. Son sette rakibine 7-6 üstünlük kuran Rus sporcu, maçtan 2-1 galip ayrılarak, kariyerinin ilk ITF şampiyonluğuna ulaştı. 

Igoshin, maçın ardından yaptığı açıklamada, Erzurum'u çok beğendiğini ve burada harika bir hafta geçirdiğini belirtti.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş, ödül töreninde yaptığı konuşmada, altı korta sahip tesisi hizmete açtığı ve gelişimine katkı sağladığı için Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Durmuş, başta çocuklar olmak üzere tenise ilgiyi artırmak için federasyon olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, ulusal ve uluslararası birçok tenis organizasyonunu Erzurum'da düzenleme sözü verdi. 

Törene Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, genel sekreter yardımcısı Zafer Aynalı, kültür ve sosyal işler daire başkanı Mehmet Emin Öz, gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Fuat Taşkesenligil, Spor AŞ Genel Müdürü Ahmet Dal ve tenis il temsilcisi Alparslan Tozoğlu katıldı. 

Son Güncelleme: 03.08.2015 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.