18 Temmuz 2017 Salı 17:42
Terör Örgütü Pkk'nın Öğretmen Yılmaz'ı Öldürmesi

Tunceli Barosu, sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın kentte terör örgütü PKK tarafından öldürülmesini kınadı.

Tunceli Barosundan yapılan yazılı açıklamada, Pülümür çayında bulunan cesedin, 16 Haziran'da Tunceli-Pülümür karayolunun 46. kilometresinde, memleketi Gümüşhane'ye giderken kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'a ait olduğunun resmi makamlarca açıklandığı anımsatıldı.

Savunmasız bir eğitim emekçisinin öldürülmesinin vicdanları derin şekilde yaraladığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öldürülmesini kınıyoruz. Yaşam hakkı insan haklarının temelidir. Bu bakımdan yaşam hakkına yönelen her eylem insanlığın ortak değerlerine yönelmiş sayılmalıdır. Cümle canlı ve cansızın aynı özü taşıdığına inanılır. Toprağın, suyun ve cümle canlı, cansızın hakkına ebedi bir saygı gösteren bu kadim coğrafyada şiddeti reddediyoruz. Necmettin Yılmaz'ın acılı ailesine başsağlığı diliyoruz."

 

 

Son Güncelleme: 18.07.2017 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.