10 Aralık 2015 Perşembe 18:30
Terör örgütünün kuryelerine 12 yıl hapis verildi

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Mesut Eren ve Hamdullah Aydemir ile avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaasında sanıkların "terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanıklar, atılı suçlamayı kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu.

Dosyadaki incelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, sanıkları "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 12'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

- Televizyon kanallarındaki propagandadan etkilendi

Sanıkların terör örgütüne götürmeye çalıştığı kadınlardan A.B, ifadesinde, evde izlediği televizyon kanallarında yapılan PKK propagandasından etkilendiğini anlattı.

Hakkında yapılan ihbarların doğru olduğunu ve terör örgütüne katılmak için evden kaçtığını belirten A.B, ifadesinde şunları kaydetti:

"Evde izlediğim Kürtçe kanallardan PKK'nın durumu ve yapısı hakkında programlar yapılıyordu. Bu programları izlerken etkilenmiştim ve içimde örgüte katılma fikri oluşmuştu. Yine zaman zaman köyümüzde PKK'ya katılan şahıslar oluyordu. Bunlardan da etkilenerek iyice örgüte gitme fikri oluştu ancak bu fikri kimseye açmadım. 2014 yılı Nevruzunda arkadaşımla bir araya gelerek fikrimi ona anlattım." 

- "Evlenmeme izin verilmeyince dağa gitmek istedim"

Sanıkların dağa götürmek istediği diğer kadın E.K ise sevdiği gençle evlenmesine ailesinin izin vermemesi nedeniyle dağa gitmeye karar verdiğini ileri sürdü.

E.K, ifadesinde şunları anlattı:

"Aynı köyden sevdiğim erkekle evlenmek istiyordum fakat babam evlenmemize izin vermedi. Ben de bu kızgınlıkla ablam B.K gibi PKK'nın dağ kadrosuna katılmaya karar verdim. Ben aileme kızdığım için böyle bir yola girdim, pişmanım."

Son Güncelleme: 10.12.2015 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.